2024. 04. 19., péntek
Emma
Agrometeorológia
növényvédelem
Részletes agrometeorológia
xxx Menü xxx

Cikkek: "csirkehús" címke

A baromfiágazat 2014. évi kedvező eredményei

Kategória: Állattenyésztés
Szerző: Dr. Kállay Béla, 2014/08/20

A Baromfi Termék Tanács I. negyedéves értékeléséből és a lapunkban is megjelent baromfihús-termelési összeállításból már sejthető volt egy pozitív ágazati szintű gazdasági folyamat kibontakozása. Akkor azt mondtuk, a BTT középtávú stratégiájában megcélzott növekedés lassú beindulása mutatkozik, az év második részére most ennél optimistább prognózis képzelhető el. Tovább »

Az európai és a globális baromfiszektor jövője

Kategória: Állattenyésztés
Szerző: Dr. Kállay Béla, 2014/07/10

A világ baromfigazdasága jövőjével szinte folyamatosan foglalkozunk, rendszerint bizakodó, pozitív előrejelzések alapján. Ez­úttal három forrásból és aspektusból szeretnénk megvilágítani a helyzetet, kitérve a valós problémakörökre, a növekedést kísérő kihívásokra, utalva a feladatokra és a megoldási lehetőségekre. Tovább »

A baromfiágazat első negyedéve

Kategória: Állattenyésztés
Szerző: Dr. Kállay Béla, 2014/05/10

2014. I. negyedéves teljesítményének értékelésénél csak a Baromfi Termék Tanács tagsági körére és érdemben a baromfihús szektorra szorítkozunk. Ha a múlt év elején a terméktanács (BTT) által kidolgozott középtávú stratégiára gondolunk, megállapíthatjuk, hogy ebben az évben a növekedési szakasznak legfeljebb a lassú beindulása várható. Tovább »

Baromfihús világnapja – magyar javaslatra

Kategória: Állattenyésztés
Szerző: Dr. Kállay Béla, 2014/04/10

A sokféle világnap – egészségügyi, takarékossági, FAO-élelmezési stb. – között megtaláljuk a Tojás Világnapját is. Tojásból már mintegy 8–10 kilót eszünk a világon átlagosan, baromfihúsból pedig több mint 12 kilót fejenként. De még többet kellene fogyasztani, hogy ne legyen éhezés… Tovább »

A brazil baromfiipar ma

Kategória: Állattenyésztés
Szerző: kállay, 2014/03/10

Ha szubjektív módon közelíteném meg a témát, akkor azt mondanám, hogy a futball után következő brazil csoda a brazil baromfiszektor. Már a múlt században is jelentős szereplője volt a világ baromfipiacának, ma pedig valamennyi baromfitermelő és -exportőr ország számára félelmetes konkurens. Tovább »

Nemzetközi hírek, elemzések

Kategória: Állattenyésztés
Szerző: K.B., Forrás: WATTAgNet Poultry News, 2014/03/10

Tovább »

A szervezett baromfiszektor 2013. évi teljesítménye

Kategória: Állattenyésztés
Szerző: Dr. Kállay Béla, 2014/03/10

Mint a korábbi években, szervezett baromfiszektor alatt most is a baromfi termék tanács (btt) tagsági körébe tartozó tevékenységet értjük, és erre szorítkozva készítettük el éves átfogó értékelésünket. Tovább »

Korszerű baromfiistállók

Kategória: Állattenyésztés
Szerző: Bárány László – Pupos Tibor – Szőllősi László, 2014/02/10

Cikkünkben sorra vesszük azokat a műszaki, technológiai lehetőségeket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy brojlerhizlaló vállalkozások korszerű új, vagy célszerűen felújított régi baromfiistállókban folytathassák tevékenységüket. A brojlerhizlalásról bővebben olvashatnak a Szaktudás Kiadó Ház gondozásában megjelent Versenyképes brojlerhizlalás című könyvben. Tovább »

Milyen lesz Európa baromfiipara 2014-ben?

Kategória: Állattenyésztés
Szerző: Dr. Kállay Béla, Forrás: A Poultry Int 53:1, és WATTAgNet Poultry, 2014/01/10

Az alábbi tájékoztató anyagunkat a Poultry Intenational 2014/1. számában megjelent – Mark Clement főszerkesztő cikkében közölt – helyzetelemzésre és az illetékes baromfiipari szövetségnek (A.V.E.C.) az EU vezető szervezeteivel folytatott tárgyalásainak eredményeire, a baromfiszektorral kapcsolatos állásfoglalásokra és hivatalos jelentések alapján állítottuk össze. Tovább »

2014-2021 © Agrárium7   –   Minden jog fenntartva.

Tanulmány letöltése X

A kiválasztott tanulmány letöltése ingyenes, ám feliratkozáshoz kötött. Kérjük válassza ki az Önnek megfelelő opciót az alábbiak közül.

Tanulmány letöltése » feliratkozás X

« vissza

Tanulmány letöltése » ellenőrzés X

Ehhez az e-mail címhez nem tartozik aktív feliratkozó. Kérjük, ellenőrizze, hogy azt az e-mail címet adta e meg, amivel feliratkozott hozzánk. Amennyiben új e-mail címmel szeretne regisztrálni, kattintson az alsó "vissza" gombra.

A tanulmány letöltése elindult! » letöltés újra

Kérjük, e-mail címe megadásával erősítse meg, hogy Ön már feliratkozott az Agrárium7 hírlevél listájára, ami után a választott tanulmány automatikusan letöltésre kerül.

« vissza