2023. 03. 28., kedd
Gedeon
Agrometeorológia
növényvédelem
Részletes agrometeorológia
xxx Menü xxx

Nagyszabású fejlesztés indult az Élelmiszer- és Italgyártás ágazatban

Kategória: Élelmiszeripar

Komplex munkabiztonság és munkaegészségügy fejlesztés indult a Magyar Iparszövetség (OKISZ) és a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) által irányított GINOP-5.3.4-16-2018-00038, „Munkabiztonság és a Munkaegészségügyi komplex fejlesztése az Élelmiszer- és Italgyártás ágazatokban foglalkoztatottak részére” program keretén belül.

Ágazaton belüli összefogásra figyelmeztetnek az egy éves időtartalmú projekt előzetes egyeztetései a munka minőségének javítása érdekében. A kedvezőbb munkakörülmények és az egészségesebb dolgozók hozzájárulhatnak a teljesítmény javulásához, melyek a gazdasági mutatókon túl a vezetők és dolgozók közötti emberi kapcsolatok szorosabbra fűzésének szándékban nyilvánul meg. Szakmai tájékoztató kiadványok és weboldal készül, amelyek témája többek között:

-         a hatékonyság és a munkavédelem összefüggései

-         az élelmiszer- és italgyártás ágazatban dolgozók jogainak gyakorlásához szükséges ismeretek

-         a munkahelyi egészségmegőrző és munkaképesség fejlesztő programok és ösztönző megoldások lehetséges tartalma.

A pályázati konzorcium vezetője Dr. Vadász György (OKISZ) az augusztusi hónapban tartott sajtótájékoztatón kiemelte, hogy az ágazatot érintő nehézségek, az időjárás változásai és a munkaerőhiány egyre inkább előtérbe helyezi a munkavállalók munkakörülményeinek javítását, az egészségesebb és hatékonyabb munkavégzés megteremtését. A pályázat fő célja fizikai és mentális szempontból egyaránt biztonságosabb munkahelyek teremtése csökkentve ezzel munkahelyi balesetek és betegségek számát. Az ágazati szereplőket támogató szakmai kiadványok, online munkavédelmi és munkaegészségügyi eszközök ingyenesen elérhetők lesznek a pályázat weboldalán, melyek segítséget jelentenek az ágazatban dolgozóknak. A kiadványok megjelenése a novemberi hónaptól várható, melyről tájékoztatást nyújtunk, hozzájárulva ezzel a pályázati célok, a teljesítmény javulása és a munkaerő megóvása érdekében. 

A sajtótájékoztatóról készült videós összefoglaló az alábbi linken tekinthető meg:

https://youtu.be/iXeLlY-hjVU

Ez is érdekelhetiZöld keresztet minden magyar szántóra!Amit a dióburok-fúrólégyről érdemes tudniA zöldség-gyümölcs ágazat 2021. éve

Hírlevél feliratkozás

Legfrisebb cikkekből ajánljuk

Mangalica, az ínyencek malaca – belföldön is ösztönzik a mangalica fogyasztását
Tíz éve indította útjára az Agrárminisztérium és az Agrármarketing Centrum sertéshús fogyasztásösztönző kampányát. Az idén az első promóció „Mangalica, az ínyencek malaca – prémium, páratlan, pikáns” címmel február 6-án startolt a Central Passage Irodaház GastroArt Élménykonyhájában. A mangalicahús népszerűsítése 2019 óta része a kampánynak.
Szalámi és szárazkolbászfélék kisüzemi készítése
A szárazáru aprított nyershúsból és szalonnából, konyhasó és salétromos só, cukor fűszerek és más segéd, illetve alapanyagok felhasználásával készült termék. A szárazáruk két nagy csoportra oszthatók fel, a szalámifélékre és a szárazkolbászokra. A termék eltarthatóságát a fermentációs folyamat (pH-csökkenés) és a szárítás biztosítja.
A hazai élelmiszeripar vérkeringésében vannak jelen
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Élelmiszertudományi és Technológiai Intézete (MATE-ÉTI) sikeres oktatási és kutatási tevékenységet folytat, és jelenleg is az ország egyetlen olyan felsőoktatási intézménye, amelynek képzési rendszere átfogja az élelmiszermérnök képzés teljes körét (BSc, MSc) és önálló doktori programmal (PhD) is rendelkezik. Prof. Dr. Friedrich László intézetigazgatóval beszélgettünk.
A kormány elkötelezett a globális élelmezésbiztonság mellett
Magyarország Kormánya számára stratégiai jelentőségű az élelmezésbiztonság, illetve az, hogy a magyar emberek asztalára jó minőségű élelmiszerek kerüljenek. Az Élelmezési Világnap alkalmából szervezett rendezvényen az Agrárminisztériumot dr. Ökrös Oszkár nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkár képviselte. 
Magyarország méz- és méhszerető agrárország
A teljes magyar társadalom rendkívül nagyra becsüli a magyar méhészek munkáját, mellyel elérhetővé teszik számunkra világunk egyik legtáplálóbb és legértékesebb élelmiszerét - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Nemzetközi Méhészeti Kongresszuson, Isztambulban.
Nélkülözhetetlen a tojásfogyasztás
A Baromfi Termék Tanács (BTT) és a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége (MTTSz) idén október 14.- én rendezte meg a jubileumi 20. Tojás Világnapi szakmai konferenciát, amelynek a budaörsi Hotel Holiday Inn volt a helyszíne.

Találja meg az Önnek való tartalmat

2014-2021 © Agrárium7   –   Minden jog fenntartva.

Tanulmány letöltése X

A kiválasztott tanulmány letöltése ingyenes, ám feliratkozáshoz kötött. Kérjük válassza ki az Önnek megfelelő opciót az alábbiak közül.

Tanulmány letöltése » feliratkozás X

« vissza

Tanulmány letöltése » ellenőrzés X

Ehhez az e-mail címhez nem tartozik aktív feliratkozó. Kérjük, ellenőrizze, hogy azt az e-mail címet adta e meg, amivel feliratkozott hozzánk. Amennyiben új e-mail címmel szeretne regisztrálni, kattintson az alsó "vissza" gombra.

A tanulmány letöltése elindult! » letöltés újra

Kérjük, e-mail címe megadásával erősítse meg, hogy Ön már feliratkozott az Agrárium7 hírlevél listájára, ami után a választott tanulmány automatikusan letöltésre kerül.

« vissza