Kategória: Fenntartható gazdálkodás | Szerző: Monostori Lajos, elnök, Agrometál Group, 2023/11/06
Az Agrometál cégcsoport filozófiája az állandó kutatás, fejlesztés és gyakorlatban való átültetés. A vállalat elkötelezett amellett, hogy folyamatosan fejlessze termékeit és szolgáltatásait a mezőgazdasági és agrár-ipari szektorban. Az Agrometál-Food-Tech Kft. és a Klaster Zrt. hisz abban, hogy az innováció és a technológiai fejlesztés az alapja a válságokban a piaci nehézségeken való túlélésének, gépgyártóknak, tejfeldolgozóknak egyaránt.
A cégünk azonban felismerte, hogy a kutatás és fejlesztés önmagában nem elegendő. Ahhoz, hogy a fejlesztések valóban hasznosak legyenek, fontos a közösségi együttműködés és a szakmai tapasztalatok megosztása. Ezért döntött az Agrometál-Food-Tech Kft. a sajtónyilvános esemény megrendezése mellett, ahol bemutatják a projekt fontosságát és annak összefüggését a vállalat és a közösség számára.
Az Agrometál cégcsoport a legújabb technológiák és innovatív megoldások alkalmazásával segíti a mezőgazdasági termelőket a hatékonyabb és fenntarthatóbb termelésben. Emellett a vállalat közösségi szerepvállalását, hiszen az Agrometál cégcsoport szoros együttműködést épített ki a hazai és külföldi partnereivel, a hatóságokkal és a szakmai szervezetekkel annak érdekében, hogy a fejlesztések valóban a helyi igényekre válaszoljanak.
Az Agrometál cégcsoport kutatási céljai és főbb területei:
A szennyvízprojekt indítása
Riasztó adatok a tejipari technológiában, ami a jelenlegi vízpazarláson alapuló szennyvízkezelést jellemzi:
Évi 2 milliárd liter tej feldolgozása, kb. 5-6 milliárd liter szennyvizet termel, a sajt és túró gyártás során pedig 600-800 millió l tejsavó keletkezik, ami feldolgozás nélkül különösen magas környezetterhelést okoz.
Jelenlegi célunk, ezen projekt keretében ezt a pazarló, környezetszennyező technológiát, egy új innovatív ökorendszerbe illeszthető környezetbarát technológiára cserélni és minél szélesebb körben elterjeszteni.
A kutatás eredményeiről Kázmér Attila az Agrometal Klaster Zrt. vezérigazgatója részletes tájékoztatót készített.
Ajánlott kiadványokNagy Ottó (szerk.):
Higiénikus tejtermelés a kisgazdaságbanDr. Szakály Sándor:
TejgazdaságtanDr. Tóth László - Dr. Bak János :
A minőségi tejtermelés technikájaDr. Csapó János:
Tej és tejtermékek, hús és hústermékek hamisítása és annak kimutatása - Élelmiszer-hamisítás I.
Ez is érdekelhetiFejlesztés előtt: Brojleristállók építéseBorászat: A korrupció marketingeszköz - a francia és magyar paradoxonFontos változások a földforgalmi szabályokban
Hírlevél feliratkozásA kiválasztott tanulmány letöltése ingyenes, ám feliratkozáshoz kötött. Kérjük válassza ki az Önnek megfelelő opciót az alábbiak közül.
Ehhez az e-mail címhez nem tartozik aktív feliratkozó. Kérjük, ellenőrizze, hogy azt az e-mail címet adta e meg, amivel feliratkozott hozzánk. Amennyiben új e-mail címmel szeretne regisztrálni, kattintson az alsó "vissza" gombra.
A tanulmány letöltése elindult! » letöltés újra
Kérjük, e-mail címe megadásával erősítse meg, hogy Ön már feliratkozott az Agrárium7 hírlevél listájára, ami után a választott tanulmány automatikusan letöltésre kerül.
« vissza