2025. 06. 30., hétfő
Pál
Agrometeorológia
növényvédelem
Részletes agrometeorológia
xxx Menü xxx

Kiváló Minőségű Élelmiszerek az ALDI polcain - Az ALDI egyre több, olyan magas minőségű termékkel várja a vásárlókat, amely elnyerte a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyet!

Kategória: Élelmiszeripar | 2025/01/20

Hogyan garantálja a KMÉ-védjegy a minőséget a tudatos vásárlók számára?
Több mint egy évszázada Németországban alapították az ALDI-t, amely mára világszerte a minőségi és megfizethető termékeiről ismert üzletlánccá fejlődött. A magyar piacra 2008-ban lépett be, és már több mint 180 üzlettel várja a vásárlóit. Boltjait egy modern logisztikai központból, Biatorbágyról szolgálja ki.  

„Azt tapasztaljuk, hogy a vásárlók keresik a jó minőségű, magyar termékeket, és azon dolgozunk, hogy egyre több olyan saját márkás élelmiszerünk legyen kínálatunkban, amely elnyerte a KMÉ-védjegyet. A KMÉ logó egy, a tőlünk megszokott magas minőségen felüli olyan pluszbiztosíték a vásárlók számára, amiért érdemes a termékeket fejleszteni és pályázni a KMÉ-védjegyre” – mondta Pusztai Ádám, az ALDI országos beszerzési igazgatója.

Mi az a KMÉ-védjegy?

A Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hozta létre néhány évvel ezelőtt, azzal a céllal, hogy igazolja és kiemelje a legkiválóbb minőségű hazai élelmiszereket. A védjegy megszerzéséhez az élelmiszereknek szigorú pályázati feltételeknek kell megfelelniük.

„A KMÉ minősítést elnyert termékeinkre külön büszkék vagyunk, hiszen nemcsak a jogszabályi paramétereknek kell megfelelni, hanem fenntarthatósági kritériumoknak is, ez pedig egybevág az ALDI mindenkori törekvéseivel” – fogalmazott Lócsi Dóra, az ALDI minőségbiztosítási és fenntarthatósági menedzsere.

Garantált minőség a tudatos vásárlóknak

A KMÉ-védjegy tehát nemcsak a minőségről, hanem a fenntarthatóságról is szól. Az olyan pályázati feltételek, mint a helyi alapanyagok felhasználása vagy a fenntartható vízgazdálkodás, hosszú távon is biztosítják a környezetvédelmi szempontok érvényesülését. Lócsi Dóra szerint: „Ez mind olyan feltétel, ami magasabb kritériumokat teljesít, mint a jogszabályokban előírt elvárások, de ezek azok az apró lépések, amelyekkel a jövőnk fenntarthatóbbá válhat.”

Az ALDI és a KMÉ-védjegy együttesen garantálják, hogy a magyar vásárlók biztosan magas minőségű termékekhez jussanak, amelyek előállításánál fokozottan érvényesülnek a fenntarthatósági kritériumok. Ezek a törekvések nemcsak jobban támogatják a magyar termelőket, hanem egy fenntarthatóbb élelmiszer-ellátási rendszer alapjait is megteremtik.

Mely ALDI termékek érdemelték ki a KMÉ-védjegyet?

Az ALDI hét saját márkás élelmiszere, hústermékek és laktózmentes tejtermékek nyerték el a KMÉ-védjegyet.

  • Milsani Enjoy free! laktózmentes vaj;
  • Milsani Enjoy free! laktózmentes UHT habtejszín 30%;
  • Milsani Enjoy free! laktózmentes ESL tej 3,5%;
  • Milsani Enjoy free! laktózmentes trappista szeletelt sajt;
  • Milsani Enjoy free! laktózmentes kefir;
  • ALDI paprikás szalámi rúd;
  • ALDI csemege szalámi rúd.

 Az ALDI célja, hogy minél több terméken legyen megtalálható a KMÉ-logó, ezért a vállalat a jövőben száraztésztákkal és tojásokkal pályázik a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyre.

Ajánlott kiadványokR. D. Kay - W. M. Edwards - P. A. Duffy:
Korszerű farmmenedzsment
Dr. Hegedüs László Zsigmond:
Élelmiszer-minőségbiztosítási rendszer a kiskereskedelmi kkv-knál
Dr. Csapó János:
Tej és tejtermékek, hús és hústermékek hamisítása és annak kimutatása - Élelmiszer-hamisítás I.
Nagy Ottó (szerk.):
Higiénikus tejtermelés a kisgazdaságban
Dr. Bánáti Diána:
Élelmiszerek jelölése - Általános rész
Dr. Tóth László - Dr. Bak János :
A minőségi tejtermelés technikája

Ez is érdekelhetiA káposztafélék gépi betakarításaParlament előtt a 2025. év adózását meghatározó őszi adócsomagA lovak jólléte: a gondos lótartás eszközei és szabályai

Hírlevél feliratkozás

Legfrisebb cikkekből ajánljuk

A gazda keze: létfenntartás állati és növényi termékekből
Ha nem lenne mezőgazdaság és állattenyésztés, nem lenne mit ennünk, hiszen minden falat a gazda keze nyomát viseli – jelentette ki Papp Zsolt György, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke azon a szemléletformáló kampányrendezvényen, amelyet Tények ízekre szedve neveztek el. Ezzel nem kisebb feladatot vállalt a kamara, mint a bizalomépítést az állati eredetű termékek iránt, és a tartós párbeszéd fenntartását a gazdák és a társadalom között.
Kiváló, és biztonságos termékek gyártója a GALLICOOP
A Magyar Pulykaszövetség tavaly ősszel az újságírók számára rendezett egy gasztronómiai eseményt, amelyen a GALLICOOP Pulykafeldolgozó Zrt. által előállított pulykahúsból készítettünk ételeket. Jómagam a cannelloni receptet húztam ki két társammal, és mondhatom, hogy igen finom ebédet sikerült elkészíteni. Azóta a család is megkedvelte a pulykahúsból készült ételeket, így gyakran szerepel a családi étrendünkön a változatosan elkészíthető fogások. Ruck János, a GALLICOOP Pulykafeldolgozó Zrt. vezérigazgatója az általuk előállított termékpalettát is jó szívvel ajánlotta mindenkinek.
Az élelmiszerek minőségéért és biztonságáért viselt felelősség
Az élelmiszer-biztonság az élelmiszernek az a tulajdonsága, hogy a fogyasztójának életét vagy egészségét semmilyen módon nem veszélyezteti, vagy semmi egyéb módon számára károsodást nem okoz. Az élelmiszer-biztonság tehát annak biztosítása, hogy a termelés és a forgalmazás teljes folyamatában az élelmiszer nem veszélyezteti a fogyasztó egészségét, ha azt a rendeltetési célnak megfelelően fogyasztja.
Riaszt a RASFF - Összefoglaló a 2024-es magyar esetekből
Több, mint 300 kockázatos termék miatt kellett Magyarországon intézkedni 2024-ben az EU Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Riasztási Rendszere (RASFF) alapján. A hazai esetek, a korábbi évekhez hasonlóan, tavaly is elsősorban baromfihúshoz és az abból készült termékekhez, zöldségekhez és gyümölcsökhöz, valamint gabonához és pékáruhoz kapcsolódtak. Az esetek 88 százaléka külföldi előállítású terméket érintett.
A Nébih kiválóan őrködik a hazai élelmiszerbiztonság felett
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 2012. március 15-én, 13 éve alakult meg azzal a céllal, hogy az Agrárminisztérium háttérintézményeként országos hatáskörben felügyelje az élelmiszerlánc-biztonsági szabályok betartását, küzdjön az élelmiszerhamisítások, és a feketegazdaság ellen. Ennek érdekében a hagyományosnak mondott hatósági intézkedések hatékonyságának javítása mellett a Nébih nagy figyelmet fordít az ellenőrzésekből, vizsgálatokból eredő információk gyűjtésére, feldolgozására és közérthető módon való megosztására, kommunikálására. A hivatal kiemelt fontosságúnak tartja, hogy a szakmai érdekeken túl mindenkor eleget tegyen a magyar lakosság elvárásainak. Dr. Nemes Imrét, a Nébih elnökét kérdeztük.
Módosult az EPR Rendszer
Könnyített adminisztrációt és évi egyszeri EPR fizetési kötelezettséget hozott az új év az élelmiszeripari kistermelőknek és az árbevétel plafont el nem érő mezőgazdasági őstermelőknek. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Energiaügyi Minisztérium együttműködésének köszönhetően módosult a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszerről szóló kormányrendelet.

Találja meg az Önnek való tartalmat

2014-2025 © Agrárium7   –   Minden jog fenntartva.

Tanulmány letöltése X

A kiválasztott tanulmány letöltése ingyenes, ám feliratkozáshoz kötött. Kérjük válassza ki az Önnek megfelelő opciót az alábbiak közül.

Tanulmány letöltése » feliratkozás X

« vissza

Tanulmány letöltése » ellenőrzés X

Ehhez az e-mail címhez nem tartozik aktív feliratkozó. Kérjük, ellenőrizze, hogy azt az e-mail címet adta e meg, amivel feliratkozott hozzánk. Amennyiben új e-mail címmel szeretne regisztrálni, kattintson az alsó "vissza" gombra.

A tanulmány letöltése elindult! » letöltés újra

Kérjük, e-mail címe megadásával erősítse meg, hogy Ön már feliratkozott az Agrárium7 hírlevél listájára, ami után a választott tanulmány automatikusan letöltésre kerül.

« vissza