2025. 08. 20., szerda
István
Agrometeorológia
növényvédelem
Részletes agrometeorológia
xxx Menü xxx

Kiváló Minőségű Élelmiszerek az ALDI polcain - Az ALDI egyre több, olyan magas minőségű termékkel várja a vásárlókat, amely elnyerte a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyet!

Kategória: Élelmiszeripar | 2025/01/20

Hogyan garantálja a KMÉ-védjegy a minőséget a tudatos vásárlók számára?
Több mint egy évszázada Németországban alapították az ALDI-t, amely mára világszerte a minőségi és megfizethető termékeiről ismert üzletlánccá fejlődött. A magyar piacra 2008-ban lépett be, és már több mint 180 üzlettel várja a vásárlóit. Boltjait egy modern logisztikai központból, Biatorbágyról szolgálja ki.  

„Azt tapasztaljuk, hogy a vásárlók keresik a jó minőségű, magyar termékeket, és azon dolgozunk, hogy egyre több olyan saját márkás élelmiszerünk legyen kínálatunkban, amely elnyerte a KMÉ-védjegyet. A KMÉ logó egy, a tőlünk megszokott magas minőségen felüli olyan pluszbiztosíték a vásárlók számára, amiért érdemes a termékeket fejleszteni és pályázni a KMÉ-védjegyre” – mondta Pusztai Ádám, az ALDI országos beszerzési igazgatója.

Mi az a KMÉ-védjegy?

A Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hozta létre néhány évvel ezelőtt, azzal a céllal, hogy igazolja és kiemelje a legkiválóbb minőségű hazai élelmiszereket. A védjegy megszerzéséhez az élelmiszereknek szigorú pályázati feltételeknek kell megfelelniük.

„A KMÉ minősítést elnyert termékeinkre külön büszkék vagyunk, hiszen nemcsak a jogszabályi paramétereknek kell megfelelni, hanem fenntarthatósági kritériumoknak is, ez pedig egybevág az ALDI mindenkori törekvéseivel” – fogalmazott Lócsi Dóra, az ALDI minőségbiztosítási és fenntarthatósági menedzsere.

Garantált minőség a tudatos vásárlóknak

A KMÉ-védjegy tehát nemcsak a minőségről, hanem a fenntarthatóságról is szól. Az olyan pályázati feltételek, mint a helyi alapanyagok felhasználása vagy a fenntartható vízgazdálkodás, hosszú távon is biztosítják a környezetvédelmi szempontok érvényesülését. Lócsi Dóra szerint: „Ez mind olyan feltétel, ami magasabb kritériumokat teljesít, mint a jogszabályokban előírt elvárások, de ezek azok az apró lépések, amelyekkel a jövőnk fenntarthatóbbá válhat.”

Az ALDI és a KMÉ-védjegy együttesen garantálják, hogy a magyar vásárlók biztosan magas minőségű termékekhez jussanak, amelyek előállításánál fokozottan érvényesülnek a fenntarthatósági kritériumok. Ezek a törekvések nemcsak jobban támogatják a magyar termelőket, hanem egy fenntarthatóbb élelmiszer-ellátási rendszer alapjait is megteremtik.

Mely ALDI termékek érdemelték ki a KMÉ-védjegyet?

Az ALDI hét saját márkás élelmiszere, hústermékek és laktózmentes tejtermékek nyerték el a KMÉ-védjegyet.

  • Milsani Enjoy free! laktózmentes vaj;
  • Milsani Enjoy free! laktózmentes UHT habtejszín 30%;
  • Milsani Enjoy free! laktózmentes ESL tej 3,5%;
  • Milsani Enjoy free! laktózmentes trappista szeletelt sajt;
  • Milsani Enjoy free! laktózmentes kefir;
  • ALDI paprikás szalámi rúd;
  • ALDI csemege szalámi rúd.

 Az ALDI célja, hogy minél több terméken legyen megtalálható a KMÉ-logó, ezért a vállalat a jövőben száraztésztákkal és tojásokkal pályázik a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyre.

Ajánlott kiadványokR. D. Kay - W. M. Edwards - P. A. Duffy:
Korszerű farmmenedzsment
Dr. Hegedüs László Zsigmond:
Élelmiszer-minőségbiztosítási rendszer a kiskereskedelmi kkv-knál
Dr. Tóth László - Dr. Bak János :
A minőségi tejtermelés technikája
Nagy Ottó (szerk.):
Higiénikus tejtermelés a kisgazdaságban
Dr. Csapó János:
Tej és tejtermékek, hús és hústermékek hamisítása és annak kimutatása - Élelmiszer-hamisítás I.
Dr. Bánáti Diána:
Élelmiszerek jelölése - Általános rész

Ez is érdekelhetiA káposztafélék gépi betakarításaParlament előtt a 2025. év adózását meghatározó őszi adócsomagA lovak jólléte: a gondos lótartás eszközei és szabályai

Hírlevél feliratkozás

Legfrisebb cikkekből ajánljuk

Rövid ellátási lánc: törik az első karika?
Háromszáz termelői piac működik ma Magyarországon, amelyeken friss, szezonális magyar élelmiszereket vásárolhatunk. A termelői piac nem csupán árukat, hanem életérzést is jelent, ahol a termékek kipróbálására és vásárlására ösztönzik a fogyasztókat – ajánlja a termelői piacokat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.  Régen volt a háztáji, tíz éve lett ismert a rövid ellátási lánc fogalma. Mindkettő a falusi termelés serkentő gyakorlata. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is rendszeres támogatója a remélhetően sikeres termelési gyakorlatnak, szakmai rendezvényeken készítik föl a termelőket a pályázatokra és a jövedelmező értékesítésre. 
Búzaszenteléssel vette kezdetét az idei Magyarok Kenyere program
A horvátországi Karancson tartott Kárpát-medencei Búzaszentelő Ünnepséggel vette kezdetét az idei Magyarok Kenyere program. Az egész éven átívelő programban határon inneni és túli magyar gazdák ajánlanak fel búzát rászoruló gyermekeket, családokat segítő szervezeteknek.
Nagykun 2000 Mg. Zrt.: előny a többlábon állás
Nagy érdeklődés mellett zajlott június 13-án a Nagykun 2000 Mg. Zrt. központjában és a kísérleti parcelláknál a regionális fajtabemutató. A két nagy hazai nemesítőház, a Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Kft. Szeged (amely intézet tavaly ünnepelte a megalakulásának a centenáriumát), és az Agrártudományi Kutatóközpont Martonvásár (amely tavaly volt 75 éves) kutatói ismertették a GK és az Mv kalászos gabonák nemesítési eredményeit, termesztéstechnológiai újdonságait. Bori Tamással, a Nagykun 2000 Mg. Zrt. elnök-igazgatójával arról is beszélgettünk, hogy a cégcsoport tevékenysége több lábon áll, amely tevékenységben a rizstermesztés jelenti a meghatározó portfoliót.
Éder Tamás: Ilyen terhek mellett a hazai élelmiszerek nem drágák
Nagy kérdés, hogyan reagálnak a sertéspiaci szereplők a ragadós száj- és körömfájás okozta nehézségekre, mindenesetre az állomány tavaly nőtt, és a beruházási pályázatok is sokat lendíthetnek az állattenyésztők és a feldolgozók lehetőségein – derül ki az Agráriumnak nyilatkozó Éder Tamásnak, a Magyar Húsiparosok Szövetsége elnökének a szavaiból.
Az élelmiszer-minőség és ami mögötte van
Ami a fogyasztónak talán csak annyi, hogy „finom”, az élelmiszer-előállítók számára jóval többet jelent. Ahhoz ugyanis, hogy egy élelmiszerről el lehessen mondani, hogy a minőségével minden rendben van, a teljes termékláncon belül minden szereplőnek be kell tartani egy sor olyan előírást, ami nem csupán például a termék ízéről, állagáról, hanem annak biztonságos fogyaszthatóságáról is szól.
Újszerű digitalizációs megoldások Az Állatorvostudományi Egyetem és a Makrom Kft. közös projektje
Digitális élelmiszerbiztonsági rendszerrel támogatott, táplálkozásélettani szempontból kedvező hatású tejtermék fejlesztéssel kínál megoldást a Makrom Kft. és az Állatorvostudományi Egyetem a tejérzékenységben érintettek és a tudatos fogyasztók számára. A “Digitális élelmiszerlánc menedzsment rendszerrel támogatott A2 tejtermékek fejlesztése” című projekt a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alap 314 millió forintos támogatásával valósul meg.

Találja meg az Önnek való tartalmat

2014-2025 © Agrárium7   –   Minden jog fenntartva.

Tanulmány letöltése X

A kiválasztott tanulmány letöltése ingyenes, ám feliratkozáshoz kötött. Kérjük válassza ki az Önnek megfelelő opciót az alábbiak közül.

Tanulmány letöltése » feliratkozás X

« vissza

Tanulmány letöltése » ellenőrzés X

Ehhez az e-mail címhez nem tartozik aktív feliratkozó. Kérjük, ellenőrizze, hogy azt az e-mail címet adta e meg, amivel feliratkozott hozzánk. Amennyiben új e-mail címmel szeretne regisztrálni, kattintson az alsó "vissza" gombra.

A tanulmány letöltése elindult! » letöltés újra

Kérjük, e-mail címe megadásával erősítse meg, hogy Ön már feliratkozott az Agrárium7 hírlevél listájára, ami után a választott tanulmány automatikusan letöltésre kerül.

« vissza