2025. 07. 12., szombat
Izabella
Agrometeorológia
növényvédelem
Részletes agrometeorológia
xxx Menü xxx

Minőség és innováció a tejiparban - Az Alföldi Tej Kft. termékein a KMÉ-védjegy nemcsak presztízs, hanem garancia is a magas minőségre

Kategória: Élelmiszeripar | 2025/01/13

Hogyan helyezi egy magasabb polcra az Alföldi Tej termékeit a KMÉ-védjegy?
Az Alföldi Tej Kft. 2003-as alapítása óta folyamatosan bővítette tevékenységét, és mára a magyar tejipar egyik meghatározó szereplőjévé vált. Kezdetben 23 hajdú-bihari tejtermelővel és évente 85 millió liter tej feldolgozásával indultak, de az azóta eltelt két évtizedben olyan dinamikus növekedést értek el, hogy ma már évi 240 millió liter tej feldolgozását végzik. Az Alföldi Tej ma két üzemmel büszkélkedhet, Székesfehérváron és Debrecenben. A cég működésének sarokköve, hogy a magyar gazdák által termelt, kiváló tejet használja fel termékeiben.  

A vállalat számára a kiváló minőségű termékek előállítása mindig is kiemelt fontosságú volt, és ennek elismeréseként a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyet is elnyerték.

A KMÉ-védjegy jelentősége

„Ahogy megismertük a logó jelentését és azt, ami mögötte van, egyértelmű lett számunkra, hogy ez a magasabb minőséget képviseli, amelynek egyben szimbóluma is. Úgy éreztük, hogy ez a védjegy kifejezi a küldetésünket, hogy a fogyasztók asztalára a lehető legmagasabb minőségű termékek kerüljenek” – hangsúlyozta Hang Csaba Lajos, ügyvezető igazgató.

A KMÉ-védjegyhez szigorú követelmények tartoznak, amelyek a fogyasztók számára a megbízható minőséget garantálják. „Minden KMÉ-védjeggyel ellátott terméknek rendelkeznie kell olyan tulajdonsággal, amivel az összes többi piacon levő terméknél magasabb szintű kategóriát testesít meg. A tejek esetében a fehérjetartalom az alapösszetevő, melynek élelmiszerkönyvi előírásai minimum 2,9%-os fehérjetartalmat írnak elő, míg a KMÉ-védjegy ennél magasabb, 3,2%-os értéket követel meg” – fejtette ki Kücsön Andrea, minőségirányítási vezető.

Minőségbiztosítás a gyakorlatban

Az Alföldi Tej Kft. szigorú minőségellenőrzési rendszerekkel biztosítja, hogy a termékek megfeleljenek a legmagasabb elvárásoknak. „Rendszereinket a termékminőség folyamatos monitorozását, a higiénés folyamatok felügyeletét, valamint az önellenőrzési terveket szem előtt tartva alakítottuk ki. Ez azt jelenti, hogy minden alapanyagot és készterméket minősítünk, és külső laboratóriumokkal is összeméréseket végzünk” – mondta el Kücsön Andrea.

A védjegy szerepe a mindennapokban

„A védjegy szerepe a márkaépítésben és a fogyasztói bizalom növelésében rendkívül fontos, mert a KMÉ-védjegy nemcsak hitelességet ad a termékeinknek, hanem egyértelműen megerősíti a márkáink presztízsét a fogyasztók, illetve a partnerek szemében is” – emelte ki Hang Csaba Lajos. A védjegy segít abban, hogy a tudatos vásárlók előnyben részesítsék azokat a termékeket, amelyek minőségét a KMÉ-logó garantálja.

Folyamatos fejlődés és fenntarthatóság

„A KMÉ-védjegy folyamatosan arra ösztönöz minket, hogy a termékportfóliónkat fejlesszük. Ez egyértelmű üzenet a partnerek és a fogyasztók felé, hogy elkötelezettek vagyunk a minőség és a magas színvonal iránt” – fogalmazott az ügyvezető igazgató. A fenntarthatósági szempontokat figyelembe véve a vállalat a minőségi, egyben környezettudatos termelési eljárásokat támogatja.

Az Alföldi Tej Kft. sikereinek alapja a hazai gazdák által termelt tej, amelyet a minőség, a folyamatos fejlesztés és az innováció iránti elkötelezettséget szem előtt tartva, helyi munkatársakkal közösen dolgoznak fel és teszik a kész termékeket a magyar emberek asztalára. A KMÉ-védjegy egy olyan minőségi szimbólum, amely hozzájárul a fogyasztói bizalom erősítéséhez, és támogatja a vállalatot abban, hogy vezető szerepet töltsön be a magyar tejiparban.

A vásárlók számára fontos információ, melyik KMÉ-védjeggyel ellátott termékeket érhetik el a hazai boltokban. Ezek a következők:

  • Magyar natúr joghurt;
  • Magyar trappista sajt, zsíros félkemény;
  • Magyar teavaj;
  • Magyar félzsíros rögös túró;
  • Magyar 12 %-os tejföl;
  • Magyar 20 %-os tejföl;
  • Magyar ESL tej 1,5 %;
  • Magyar ESL tej 2,8 %;
  • Magyar UHT tej 1,5 %;
  • Magyar UHT tej 2,8 %;
  • Magyar UHT tej 3,5 %

Az Alföldi Tejről többet a cég weboldalán tudhatnak meg, illetve a vállalat és főbb márkái közösségimédia-csatornáin. 

Ajánlott kiadványokSimon László (szerk.):
Élelmiszeripari melléktermékek és hulladékok
Dr. Tóth László - Dr. Bak János :
A minőségi tejtermelés technikája
Dr. Magda Sándor - Dr. Marselek Sándor:
Élelmiszeripar
Dr. Szakály Sándor:
Tejgazdaságtan
Bereczkiné Kardeván Kinga - Kovács Gáborné:
Kistermelői élelmiszer-előállítás
Véha Antal–Csanádi József–Gyimes Ernő:
Házi élelmiszer-feldolgozás

Ez is érdekelhetiA káposztafélék gépi betakarításaParlament előtt a 2025. év adózását meghatározó őszi adócsomagA lovak jólléte: a gondos lótartás eszközei és szabályai

Hírlevél feliratkozás

Legfrisebb cikkekből ajánljuk

A gazda keze: létfenntartás állati és növényi termékekből
Ha nem lenne mezőgazdaság és állattenyésztés, nem lenne mit ennünk, hiszen minden falat a gazda keze nyomát viseli – jelentette ki Papp Zsolt György, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke azon a szemléletformáló kampányrendezvényen, amelyet Tények ízekre szedve neveztek el. Ezzel nem kisebb feladatot vállalt a kamara, mint a bizalomépítést az állati eredetű termékek iránt, és a tartós párbeszéd fenntartását a gazdák és a társadalom között.
Kiváló, és biztonságos termékek gyártója a GALLICOOP
A Magyar Pulykaszövetség tavaly ősszel az újságírók számára rendezett egy gasztronómiai eseményt, amelyen a GALLICOOP Pulykafeldolgozó Zrt. által előállított pulykahúsból készítettünk ételeket. Jómagam a cannelloni receptet húztam ki két társammal, és mondhatom, hogy igen finom ebédet sikerült elkészíteni. Azóta a család is megkedvelte a pulykahúsból készült ételeket, így gyakran szerepel a családi étrendünkön a változatosan elkészíthető fogások. Ruck János, a GALLICOOP Pulykafeldolgozó Zrt. vezérigazgatója az általuk előállított termékpalettát is jó szívvel ajánlotta mindenkinek.
Az élelmiszerek minőségéért és biztonságáért viselt felelősség
Az élelmiszer-biztonság az élelmiszernek az a tulajdonsága, hogy a fogyasztójának életét vagy egészségét semmilyen módon nem veszélyezteti, vagy semmi egyéb módon számára károsodást nem okoz. Az élelmiszer-biztonság tehát annak biztosítása, hogy a termelés és a forgalmazás teljes folyamatában az élelmiszer nem veszélyezteti a fogyasztó egészségét, ha azt a rendeltetési célnak megfelelően fogyasztja.
Riaszt a RASFF - Összefoglaló a 2024-es magyar esetekből
Több, mint 300 kockázatos termék miatt kellett Magyarországon intézkedni 2024-ben az EU Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Riasztási Rendszere (RASFF) alapján. A hazai esetek, a korábbi évekhez hasonlóan, tavaly is elsősorban baromfihúshoz és az abból készült termékekhez, zöldségekhez és gyümölcsökhöz, valamint gabonához és pékáruhoz kapcsolódtak. Az esetek 88 százaléka külföldi előállítású terméket érintett.
A Nébih kiválóan őrködik a hazai élelmiszerbiztonság felett
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 2012. március 15-én, 13 éve alakult meg azzal a céllal, hogy az Agrárminisztérium háttérintézményeként országos hatáskörben felügyelje az élelmiszerlánc-biztonsági szabályok betartását, küzdjön az élelmiszerhamisítások, és a feketegazdaság ellen. Ennek érdekében a hagyományosnak mondott hatósági intézkedések hatékonyságának javítása mellett a Nébih nagy figyelmet fordít az ellenőrzésekből, vizsgálatokból eredő információk gyűjtésére, feldolgozására és közérthető módon való megosztására, kommunikálására. A hivatal kiemelt fontosságúnak tartja, hogy a szakmai érdekeken túl mindenkor eleget tegyen a magyar lakosság elvárásainak. Dr. Nemes Imrét, a Nébih elnökét kérdeztük.
Módosult az EPR Rendszer
Könnyített adminisztrációt és évi egyszeri EPR fizetési kötelezettséget hozott az új év az élelmiszeripari kistermelőknek és az árbevétel plafont el nem érő mezőgazdasági őstermelőknek. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Energiaügyi Minisztérium együttműködésének köszönhetően módosult a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszerről szóló kormányrendelet.

Találja meg az Önnek való tartalmat

2014-2025 © Agrárium7   –   Minden jog fenntartva.

Tanulmány letöltése X

A kiválasztott tanulmány letöltése ingyenes, ám feliratkozáshoz kötött. Kérjük válassza ki az Önnek megfelelő opciót az alábbiak közül.

Tanulmány letöltése » feliratkozás X

« vissza

Tanulmány letöltése » ellenőrzés X

Ehhez az e-mail címhez nem tartozik aktív feliratkozó. Kérjük, ellenőrizze, hogy azt az e-mail címet adta e meg, amivel feliratkozott hozzánk. Amennyiben új e-mail címmel szeretne regisztrálni, kattintson az alsó "vissza" gombra.

A tanulmány letöltése elindult! » letöltés újra

Kérjük, e-mail címe megadásával erősítse meg, hogy Ön már feliratkozott az Agrárium7 hírlevél listájára, ami után a választott tanulmány automatikusan letöltésre kerül.

« vissza