Kategória: Élelmiszeripar | Forrás: AMC Sajtó, 2025/05/20
A jó idő beköszöntével sűrűsödnek a társasági események, baráti összejövetelek, ráadásul ez a szabadtéri sütés-főzés időszaka. A sertéshúst nem kell bemutatni, hiszen a magyar konyha egyik legnépszerűbb és leghagyományosabb alapanyaga, de kifejezetten jól mutat a grillrácson is: változatosan fűszerezhető és pácolható, szaftos, omlós és viszonylag rövid idő alatt elkészül. Nem véletlen, hogy az Agrármarketing Centrum a nyári grillszezonra időzítve indította el sertéshús fogyasztásösztönző kampányát. A május végéig tartó promóció során – az Agrárminisztérium és a Magyar Húsiparosok Szövetségének szakmai támogatásával – arra is ráirányítják a figyelmet, hogy a vörös húsok fogyasztása kifejezetten előnyös, tápanyagtartalma miatt az egészségtudatos étrendben is helyet kell kapnia.
Miért érdemes vörös húst fogyasztani?
A vörös húsok kiemelkedően gazdagok vasban, B-vitaminokban és fehérjében. Ezek a létfontosságú vitaminok és ásványi anyagok számos módon tudnak hozzájárulni szervezetünk működéséhez:
Varázs a parázson – avagy miért kerüljön sertéshús a grillre?
A sertéshús sokoldalúságát nem kell bemutatni. A különféle részei eltérő állagúak, ízvilágúak és felhasználhatóságúak – így mindenki megtalálhatja a saját kedvencét.
A grillszezon királya – Miért épp most?
A grillezés nemcsak főzési mód, hanem közösségi élmény is. A sertéshús nem csak azért lehet kitűnő alapanyag, mert szinte bármelyik üzletben vagy piacon beszerezhető, hanem azért is, mert jól bírja a pácolást és a különböző fűszerezési módokat, illetve szaftossága okán a füstös, faszenes sütés is jól áll neki. Szinte minden alkalommal újabb részeit fedezhetjük fel: ha csak gyorsan szeretnénk sütni valamit, használjunk tarját. A bevállalósabbaknak készülhet egy ízletes barbecue oldalas, ha az osztálykirándulások hangulatát szeretnénk megidézni, tűzzük nyársra hagymával, zöldségekkel, de süthetünk szalonnát is. A sertéshúsról elmondható, hogy szinte minden társasági eseményre kiváló választás.
Válaszd a hazait!
A sztárséfektől a háziasszonyokig mindenki azt vallja: a finom étel a minőségi alapanyagnál kezdődik. Különösen igaz ez a húsokra, amelynek frissessége, beltartalmi értéke kulcsfontosságú, ha ízletes fogást szeretnénk tálalni. Jó hír, hogy Magyarországon olyan minőségi előírások vannak érvényben, amelyek garantálják, hogy az üzletekben, vagy a piacok húspultjainál csak bevizsgált, a hazai előírásoknak megfelelő hentesárut vásárolhatunk. Mindig részesítsük előnyben a Magyarországon nevelt és feldolgozott termékeket!
Micsoda malacunk van! – kampány a sertéshúsfogyasztás népszerűsítéséért
A sertéshús fogyasztását évek óta népszerűsíti kóstoltató kampányokkal és médiamegjelenésekkel az Agrármarketing Centrum. A Társaság 2025-ben, a nyári grillszezon kezdetére időzítve indította el a „Micsoda malacunk van!” szlogennel futó fogyasztásösztönző kampányt. Ennek során számos médiamegjelenés keretében hívja fel a figyelmet arra, hogy a sertéshús, mértékkel fogyasztva az egészséges táplálkozás része. Ha többet szeretnének tudni arról, miért érdemes beépíteni az étrendbe a rendszeres sertéshús fogyasztást, keressék fel a Társaság weboldalán a https://www.amc.hu/kampanyok/sertes/ aloldalt.
Ajánlott kiadványokDr. Hajdú József:
A 21. század traktoraiDr. Kukovics Sándor szerk.:
A bárány- és juhhús fenntarthatóságaDr. Bai Attila (szerk.):
A biogázBai Attila - Lakner Zoltán - Marosvölgyi Béla - Nábrádi András:
A biomassza felhasználása
Ez is érdekelhetiA káposztafélék gépi betakarításaParlament előtt a 2025. év adózását meghatározó őszi adócsomagA lovak jólléte: a gondos lótartás eszközei és szabályai
A kiválasztott tanulmány letöltése ingyenes, ám feliratkozáshoz kötött. Kérjük válassza ki az Önnek megfelelő opciót az alábbiak közül.
Ehhez az e-mail címhez nem tartozik aktív feliratkozó. Kérjük, ellenőrizze, hogy azt az e-mail címet adta e meg, amivel feliratkozott hozzánk. Amennyiben új e-mail címmel szeretne regisztrálni, kattintson az alsó "vissza" gombra.
A tanulmány letöltése elindult! » letöltés újra
Kérjük, e-mail címe megadásával erősítse meg, hogy Ön már feliratkozott az Agrárium7 hírlevél listájára, ami után a választott tanulmány automatikusan letöltésre kerül.
« vissza