2025. 08. 20., szerda
István
Agrometeorológia
növényvédelem
Részletes agrometeorológia
xxx Menü xxx

Maul Pincészet

Kategória: Európai Unió | 2017/02/14

A vendéglátás a kezdetektől szerves részét képezi a Maul Pincészetnek.

Autentikus környezetben, a hagyományos magyar, illetve sváb konyhát fűszerezzük
a saját hedonizmusunkkal. Ételeinket kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával, a modern konyhatechnológia alkalmazásával kreáljuk nagyanyáink receptjeit alapul véve. Étel­kreációink méltó kísérői a Maul-boroknak.

Akár 40 fő befogadására alkalmas borbisztrónkban rendszeresen tartunk tematikus boresteket, vertikális borkóstolókat, zenés-táncos mulatságokat. Rendkívül felkészült, fiatal és lendületes személyzetünk pedig remek alaphangulatot teremt. Időnként feltűnik mindenki Jani papája is a színen, Zsolt édesapja, aki mindig vicces történeteket mesél pár pohár bor után.

Lehetőség van kisebb lakodalmak, keresztelők, ballagások lebonyolítására is. Születésnapi, névnapi ebéd vagy vacsoraestek, leány- vagy legénybúcsúk megszervezésére is. Nyugodt szívvel bízza ránk magát, garantáljuk, hogy jó szájízzel távozik majd tőlünk. És a másnap sem fog fájni!
MAUL-BOROK

A Maul-borok igen sajátosak. Nagyon egyedi stílus jellemzi őket. Minden évjárat más és más, tükrözve a személyiségemet, életutamat, csatáimat, győzelmeimet, veszteségeimet.

Egészében tulajdonságaim alakulását dol­goztam fel e borokban. A magas alkohol, a szilárd, erőteljes test, a simulékony savak és a csipetnyi maradék cukor nagyon harmonikus egésszé gyúrva. Ahogy önmagamat, úgy a boraimat is folyamatos fejlődés jellemzi. Gyermekből fiatal felnőtt, majd férfi és családapa…
Itthon és külföldön, tapasztalatok, érzések sokasága. Boraimat a magam képére formálom, így alakítva ki a saját brandemet.
Szívesen játszok a fajtákkal, fajborokként és cuveékben egyaránt. Fantázianeveket használok, melyek az adott borok arculatát, hangulatát vannak hivatva tolmácsolni. Történeteket, érzelmeket mesélek velük, nem próbálok az emberek torkán leerőltetni ízeket, illatokat, amiket nem éreznek.
Vallom, hogy a bor ivása az istenekhez hasonlóvá teszi a földi halandót…

BORÁSZATUNK

A Maul Borászat jelenleg a családi háznál kialakított kis feldolgozóban kapott helyet. 2008-ban elnyert úniós pályázat tette lehetővé a felújításokat és korszerűsítést.
A négy 8000 literes és az egy 5000 literes kóracél tartályban a modern szőlőfeldolgozás lehetséges, míg a nyílt tartályainkban a tradi­cionális szőlőfeldolgozást végezzük. Összesen 500 hl bor készítésére és tárolására van itt lehetőség. A kis családi borászatban évjáratonkként 600–700 mázsa szőlőt dolgozunk fel. A 2015-ös évtől évjáratonkként 40–50 000 palack bort palackozunk.

MAUL ZSOLT

Születtem 1979-ben, Siklóson. Életutamat már gyermekkoromtól a szőlő határozta meg. Szüleimtől, nagyszüleimtől tanultam a szőlő művelését, a bor készítését, szeretetét! Bár tanulmányaim elsősorban pénzügyi területre koncentrálódtak, mindvégig meghatározó szerepet játszott életemben a villányi borvidék szeretete! Később, már felnőtt fejjel végeztem el a Teleki Zsigmond Szakképző Iskolát. Borászként dolgozom a mai napig, folyamatosan képzem magam itthon és külföldön egyaránt.
A hagyományos kézműves borkészítést részesítem előnyben, felhasználva nagyszüleim és szüleim tapasztalatait, természetesen a 21. századi borászati technológia alkalmazásával.
Boraim igen egyedi stílusúak, kedvenc fajtáim pedig a francia fajták, Merlot, Cabernet Sauvignon, illetve a Cabernet Franc. Ezek közül is a Cabernet Franc áll a legközelebb a szívemhez. Saját Franc-om a legnagyobb büszkeségem, amely a Lator fantázianevet kapta.
Ars Boretica:
„Nem tudom, mit szeretek jobban, az élvezet hajszolását vagy a hajsza élvezetét.”

Maul Pincészet és Borétterem
Villány, Baross Gábor utca 39/A
maulzsolt@gmail.com
+36 20 4040 795, www.maul.hu

Ajánlott kiadványokDr. Hajdú József:
A 21. század traktorai
Dr. Kukovics Sándor szerk.:
A bárány- és juhhús fenntarthatósága
Dr. Bai Attila (szerk.):
A biogáz
Bai Attila - Lakner Zoltán - Marosvölgyi Béla - Nábrádi András:
A biomassza felhasználása

Ez is érdekelhetiA káposztafélék gépi betakarításaParlament előtt a 2025. év adózását meghatározó őszi adócsomagA lovak jólléte: a gondos lótartás eszközei és szabályai

Hírlevél feliratkozás

Legfrisebb cikkekből ajánljuk

Eredmények és kudarcok az uniós csatlakozástól napjainkig
„Húsz év az Európai Unióban és a jövő” címmel január elején szervezett online szakmai kerekasztal beszélgetést a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) mezőgazdasági és élelmiszeripari szakosztálya. Az EU-csatlakozás várakozásairól, a magyar agrárium reményeiről és csalódásairól Kapronczai Istvánt, az Agrárgazdasági Kutatóintézet nyugalmazott főigazgatóját, az MKT mezőgazdasági és élelmiszeripari szakosztályának elnökségi tagját kérdeztük.
Két évtized tanulságai
Húsz éve, hogy beléptünk az Európai Unióba. Napjainkban sok vita zajlik arról, hogy mit adott Magyarországnak a tagság, milyen eredményeket értünk el, és milyen problémákkal szembesültünk? Font Sándorral, az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának az elnökével végeztünk el egy időutazást.
Állandóan igazolnia kell a létét az Európai Uniónak
Idén május elsejével töltjük be az Európai Unióban a húszéves tagságunkat. A belépéssel új perspektívát, lehetőséget kapott Magyarország arra, hogy a gazdaság, benne az agrárágazat felzárkózzon a nyugati színvonalhoz. Persze, már a kezdeti időszak sem volt zökkenőmentes, de az elmúlt két évtized jelentős fejlődésről tanúskodik. Dr. Mezei Dávid, az MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletág, agrár- és uniós kapcsolati központ vezetője az uniós csatlakozást követő években aktívan vett részt az Európai Parlament mezőgazdasági bizottságának a munkájában, és a FAO római központjában is képviselte Magyarországot. Vele beszélgettünk.
Zöld keresztet minden magyar szántóra!
Az Agrárium7 – a kamarai választásokra készülve - a következő hetekben a megyei kamarai elnökök szakmai véleményét igyekszik közvetíteni a gazdálkodók számára. Elsőként Hubai Imre Csaba, a NAK a Jász-Nagykun-Szolnok megyei elnöke, Sabján Krisztián, a NAK Zala megyei elnöke, Dr. Pusztavámi Márton a NAK Vas megyei elnöke és Berek Gábor, a NAK Somogy megyei elnöke válaszoltak a kérdésekre.
Mi várható az új KAP stratégiától?
Kapronczai István agrárszakértő igen jártas az agrárstratégiák készítésében, ezért is kérdeztük az új Közös Agrárpolitikához készített, és benyújtott magyar stratégiai tervről.
A KAP zöld programja
A Magyar Talajvédelmi Baktérium -gyártók és -forgalmazók Szakmai Szövetsége (MTBSzSz) online konferenciát rendezett „Tápanyag-utánpótlási lehetőségek mikrobiológiai termékekkel és azok gazdaságossági előnyei” címmel. A tartalmas előadásokból Dr. Juhász Anikónak, az Agrárminisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkárának az előadását idézzük fel.

Találja meg az Önnek való tartalmat

2014-2025 © Agrárium7   –   Minden jog fenntartva.

Tanulmány letöltése X

A kiválasztott tanulmány letöltése ingyenes, ám feliratkozáshoz kötött. Kérjük válassza ki az Önnek megfelelő opciót az alábbiak közül.

Tanulmány letöltése » feliratkozás X

« vissza

Tanulmány letöltése » ellenőrzés X

Ehhez az e-mail címhez nem tartozik aktív feliratkozó. Kérjük, ellenőrizze, hogy azt az e-mail címet adta e meg, amivel feliratkozott hozzánk. Amennyiben új e-mail címmel szeretne regisztrálni, kattintson az alsó "vissza" gombra.

A tanulmány letöltése elindult! » letöltés újra

Kérjük, e-mail címe megadásával erősítse meg, hogy Ön már feliratkozott az Agrárium7 hírlevél listájára, ami után a választott tanulmány automatikusan letöltésre kerül.

« vissza