Kategória: Európai Unió | 2017/02/14

A vendéglátás a kezdetektől szerves részét képezi a Maul Pincészetnek.
Autentikus környezetben, a hagyományos magyar, illetve sváb konyhát fűszerezzük
a saját hedonizmusunkkal. Ételeinket kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával, a modern konyhatechnológia alkalmazásával kreáljuk nagyanyáink receptjeit alapul véve. Ételkreációink méltó kísérői a Maul-boroknak.
Akár 40 fő befogadására alkalmas borbisztrónkban rendszeresen tartunk tematikus boresteket, vertikális borkóstolókat, zenés-táncos mulatságokat. Rendkívül felkészült, fiatal és lendületes személyzetünk pedig remek alaphangulatot teremt. Időnként feltűnik mindenki Jani papája is a színen, Zsolt édesapja, aki mindig vicces történeteket mesél pár pohár bor után.
Lehetőség van kisebb lakodalmak, keresztelők, ballagások lebonyolítására is. Születésnapi, névnapi ebéd vagy vacsoraestek, leány- vagy legénybúcsúk megszervezésére is. Nyugodt szívvel bízza ránk magát, garantáljuk, hogy jó szájízzel távozik majd tőlünk. És a másnap sem fog fájni!
MAUL-BOROK

A Maul-borok igen sajátosak. Nagyon egyedi stílus jellemzi őket. Minden évjárat más és más, tükrözve a személyiségemet, életutamat, csatáimat, győzelmeimet, veszteségeimet.
Egészében tulajdonságaim alakulását dolgoztam fel e borokban. A magas alkohol, a szilárd, erőteljes test, a simulékony savak és a csipetnyi maradék cukor nagyon harmonikus egésszé gyúrva. Ahogy önmagamat, úgy a boraimat is folyamatos fejlődés jellemzi. Gyermekből fiatal felnőtt, majd férfi és családapa…
Itthon és külföldön, tapasztalatok, érzések sokasága. Boraimat a magam képére formálom, így alakítva ki a saját brandemet.
Szívesen játszok a fajtákkal, fajborokként és cuveékben egyaránt. Fantázianeveket használok, melyek az adott borok arculatát, hangulatát vannak hivatva tolmácsolni. Történeteket, érzelmeket mesélek velük, nem próbálok az emberek torkán leerőltetni ízeket, illatokat, amiket nem éreznek.
Vallom, hogy a bor ivása az istenekhez hasonlóvá teszi a földi halandót…

A Maul Borászat jelenleg a családi háznál kialakított kis feldolgozóban kapott helyet. 2008-ban elnyert úniós pályázat tette lehetővé a felújításokat és korszerűsítést.
A négy 8000 literes és az egy 5000 literes kóracél tartályban a modern szőlőfeldolgozás lehetséges, míg a nyílt tartályainkban a tradicionális szőlőfeldolgozást végezzük. Összesen 500 hl bor készítésére és tárolására van itt lehetőség. A kis családi borászatban évjáratonkként 600–700 mázsa szőlőt dolgozunk fel. A 2015-ös évtől évjáratonkként 40–50 000 palack bort palackozunk.
MAUL ZSOLT
Születtem 1979-ben, Siklóson. Életutamat már gyermekkoromtól a szőlő határozta meg. Szüleimtől, nagyszüleimtől tanultam a szőlő művelését, a bor készítését, szeretetét! Bár tanulmányaim elsősorban pénzügyi területre koncentrálódtak, mindvégig meghatározó szerepet játszott életemben a villányi borvidék szeretete! Később, már felnőtt fejjel végeztem el a Teleki Zsigmond Szakképző Iskolát. Borászként dolgozom a mai napig, folyamatosan képzem magam itthon és külföldön egyaránt.
A hagyományos kézműves borkészítést részesítem előnyben, felhasználva nagyszüleim és szüleim tapasztalatait, természetesen a 21. századi borászati technológia alkalmazásával.
Boraim igen egyedi stílusúak, kedvenc fajtáim pedig a francia fajták, Merlot, Cabernet Sauvignon, illetve a Cabernet Franc. Ezek közül is a Cabernet Franc áll a legközelebb a szívemhez. Saját Franc-om a legnagyobb büszkeségem, amely a Lator fantázianevet kapta.
Ars Boretica:
„Nem tudom, mit szeretek jobban, az élvezet hajszolását vagy a hajsza élvezetét.”
Maul Pincészet és Borétterem
Villány, Baross Gábor utca 39/A
maulzsolt@gmail.com
+36 20 4040 795, www.maul.hu
Ajánlott kiadványok
Dr. Hajdú József:
A 21. század traktorai
Dr. Kukovics Sándor szerk.:
A bárány- és juhhús fenntarthatósága
Dr. Bai Attila (szerk.):
A biogáz
Bai Attila - Lakner Zoltán - Marosvölgyi Béla - Nábrádi András:
A biomassza felhasználása
Ez is érdekelhetiA káposztafélék gépi betakarításaParlament előtt a 2025. év adózását meghatározó őszi adócsomag
A lovak jólléte: a gondos lótartás eszközei és szabályai
A kiválasztott tanulmány letöltése ingyenes, ám feliratkozáshoz kötött. Kérjük válassza ki az Önnek megfelelő opciót az alábbiak közül.
Ehhez az e-mail címhez nem tartozik aktív feliratkozó. Kérjük, ellenőrizze, hogy azt az e-mail címet adta e meg, amivel feliratkozott hozzánk. Amennyiben új e-mail címmel szeretne regisztrálni, kattintson az alsó "vissza" gombra.
A tanulmány letöltése elindult! » letöltés újra
Kérjük, e-mail címe megadásával erősítse meg, hogy Ön már feliratkozott az Agrárium7 hírlevél listájára, ami után a választott tanulmány automatikusan letöltésre kerül.
« vissza