2025. 05. 20., kedd
Bernát, Felícia
Agrometeorológia
növényvédelem
Részletes agrometeorológia
xxx Menü xxx

Meghirdették az idei Magyar Termék Nagydíj pályázatot

Kategória: Élelmiszeripar | Forrás: mti, 2017/03/21
Címkék: élelmiszeripar, élelmiszer-feldolgozás

Az idén 20. évfordulóját ünneplő Magyar Termék Nagydíj pályázatra 46 témakörben, mintegy 100 termék típussal lehet pályázni 2017 május 19-ig - jelentette be Kiss Károlyné, a Magyar Termék Nagydíj Pályázati Iroda ügyvezető igazgatója kedden sajtótájékoztatón Budapesten a kiírók nevében.

Kiemelte: az elmúlt években rendszeresen bővült a pályázati lehetőség, az idén a Digitális Jóléti Programhoz kapcsolódva nyitnak a digitalizáció felé, valamint kibővítik a mezőgazdasági termékek, a vendéglátás, a lokális értékek pályázati lehetőségét.
A 20. Magyar Termék Nagydíj pályázat eredményét a Magyar Gazdaság Ünnepén, a Parlament felsőházi termében adják át szeptember elején.
A pályázat kiírását köszöntötte Latorcai János, a Magyar Termék Nagydíj pályázat fővédnöke, az Országgyűlés alelnöke, akinek nevében Pap Csaba Gábor alelnöki titkárságvezető elmondta: az elmúlt években azok a vállalkozások tudták elnyerni, majd megőrizni a Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegyet, amelyek kiváló minőséget állítottak elő, szem előtt tartották a környezettudatosságot, a fenntarthatóságot, a termékbiztonságot, a magyar gazdaság erősödését.
Keszthelyi Nikoletta, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) helyettes államtitkára kiemelte: a kormány célja a magyar családok, a fogyasztók védelme, a piacfelügyeleti tevékenység kiemelt kezelése, és ebben fontos szerepet játszik a tárcához tartozó élelmiszer és vegyipari akkreditált laboratórium, amely a Magyar Termék Nagydíj pályázat bírálatához szükséges mérések bázisát adja.
A Magyar Termék Nagydíj pályázatot 2017-ben huszadik alkalommal írta ki az Industorg-Védjegyiroda Minőségügyi Kft., a Poli-Farbe Vegyipari Kft., a ProfessionCert Mérnöki Szolgáltató Kft., valamint a kiírókhoz idén csatlakozott Legrand Magyarország Villamos Rendszerek Zrt. és a Nádudvari Élelmiszeripari Kft.
A pályázat kiemelt támogatója a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, szakmai támogatója a Közbeszerzési Hatóság, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Nemzetgazdasági Minisztérium.
A kiírás szerint a Magyar Termék Nagydíj Pályázat meghirdetett témaköreire természetes és jogi személy, jogi személyiség, egyéni vállalkozó vagy alkotóközösség jelentkezhet a Magyarországon, illetve a Kárpát-medencében gyártott, forgalmazott áruval, árucsoporttal, szolgáltatással.
Egy pályázó több pályázattal is szerepelhet, illetve arra is van lehetőség, hogy több pályázó közös pályázattal induljon a megmérettetésen. Egy pályázatban egy termék vagy termékcsalád szerepelhet. Egy termékcsalád maximum 10 termékből állhat.

Ajánlott kiadványokDr. Takács József:
A mezőgazdaság és élelmiszeripar üzemi szerkezete
Dr. Magda Sándor - Dr. Marselek Sándor:
Élelmiszeripar
Dr. Juhász Csaba - Dr. Zsembeli József:
Az Európai Unió mezőgazdasága - Hasznos információk fiataloknak
Deák Tibor:
Élesztőgombák a természetben és az iparban

Ez is érdekelhetiA Rövid Ellátási Lánchoz kapcsolódó élelmiszeripari és borászati beruházások támogatásaMár beadhatók a támogatási kérelmekA hazai sárgarépa-termelést erősítheti az új feldolgozó üzem

Hírlevél feliratkozás

Legfrisebb cikkekből ajánljuk

Kiváló, és biztonságos termékek gyártója a GALLICOOP
A Magyar Pulykaszövetség tavaly ősszel az újságírók számára rendezett egy gasztronómiai eseményt, amelyen a GALLICOOP Pulykafeldolgozó Zrt. által előállított pulykahúsból készítettünk ételeket. Jómagam a cannelloni receptet húztam ki két társammal, és mondhatom, hogy igen finom ebédet sikerült elkészíteni. Azóta a család is megkedvelte a pulykahúsból készült ételeket, így gyakran szerepel a családi étrendünkön a változatosan elkészíthető fogások. Ruck János, a GALLICOOP Pulykafeldolgozó Zrt. vezérigazgatója az általuk előállított termékpalettát is jó szívvel ajánlotta mindenkinek.
Az élelmiszerek minőségéért és biztonságáért viselt felelősség
Az élelmiszer-biztonság az élelmiszernek az a tulajdonsága, hogy a fogyasztójának életét vagy egészségét semmilyen módon nem veszélyezteti, vagy semmi egyéb módon számára károsodást nem okoz. Az élelmiszer-biztonság tehát annak biztosítása, hogy a termelés és a forgalmazás teljes folyamatában az élelmiszer nem veszélyezteti a fogyasztó egészségét, ha azt a rendeltetési célnak megfelelően fogyasztja.
Riaszt a RASFF - Összefoglaló a 2024-es magyar esetekből
Több, mint 300 kockázatos termék miatt kellett Magyarországon intézkedni 2024-ben az EU Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Riasztási Rendszere (RASFF) alapján. A hazai esetek, a korábbi évekhez hasonlóan, tavaly is elsősorban baromfihúshoz és az abból készült termékekhez, zöldségekhez és gyümölcsökhöz, valamint gabonához és pékáruhoz kapcsolódtak. Az esetek 88 százaléka külföldi előállítású terméket érintett.
A Nébih kiválóan őrködik a hazai élelmiszerbiztonság felett
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 2012. március 15-én, 13 éve alakult meg azzal a céllal, hogy az Agrárminisztérium háttérintézményeként országos hatáskörben felügyelje az élelmiszerlánc-biztonsági szabályok betartását, küzdjön az élelmiszerhamisítások, és a feketegazdaság ellen. Ennek érdekében a hagyományosnak mondott hatósági intézkedések hatékonyságának javítása mellett a Nébih nagy figyelmet fordít az ellenőrzésekből, vizsgálatokból eredő információk gyűjtésére, feldolgozására és közérthető módon való megosztására, kommunikálására. A hivatal kiemelt fontosságúnak tartja, hogy a szakmai érdekeken túl mindenkor eleget tegyen a magyar lakosság elvárásainak. Dr. Nemes Imrét, a Nébih elnökét kérdeztük.
Módosult az EPR Rendszer
Könnyített adminisztrációt és évi egyszeri EPR fizetési kötelezettséget hozott az új év az élelmiszeripari kistermelőknek és az árbevétel plafont el nem érő mezőgazdasági őstermelőknek. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Energiaügyi Minisztérium együttműködésének köszönhetően módosult a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszerről szóló kormányrendelet.
Fenntartható minőségbiztosítás a takarmány- és élelmiszeriparban
A fenntarthatóság egyre fontosabb szerepet kap a takarmány- és élelmiszeriparban, hiszen a termelés optimalizálásával nemcsak költséghatékonyságot érhetünk el, hanem csökkenthetjük a termelési folyamathoz kapcsolódó erőforrás-felhasználást is. A minőségbiztosítás ebben kulcsszerepet játszik, hiszen segítségével biztosítható, hogy a termék megfelel a kimondott vagy kimondatlan igényeknek.

Találja meg az Önnek való tartalmat

2014-2025 © Agrárium7   –   Minden jog fenntartva.

Tanulmány letöltése X

A kiválasztott tanulmány letöltése ingyenes, ám feliratkozáshoz kötött. Kérjük válassza ki az Önnek megfelelő opciót az alábbiak közül.

Tanulmány letöltése » feliratkozás X

« vissza

Tanulmány letöltése » ellenőrzés X

Ehhez az e-mail címhez nem tartozik aktív feliratkozó. Kérjük, ellenőrizze, hogy azt az e-mail címet adta e meg, amivel feliratkozott hozzánk. Amennyiben új e-mail címmel szeretne regisztrálni, kattintson az alsó "vissza" gombra.

A tanulmány letöltése elindult! » letöltés újra

Kérjük, e-mail címe megadásával erősítse meg, hogy Ön már feliratkozott az Agrárium7 hírlevél listájára, ami után a választott tanulmány automatikusan letöltésre kerül.

« vissza