Kategória: Élelmiszeripar
Forrás: palyazat.gov.hu, 2018/10/29
50 milliárd forintos keretösszeggel megjelent a VP3-4.2.1-4.2.2-18 Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban című pályázati felhívás, melynek keretében élelmiszerfeldolgozó és borászati üzemek fejlesztésére lehet pályázni. A támogatási kérelmek benyújtására 2019. január 2-tól 2021. január 4-ig van lehetőség az első értékelési határnap 2019. január 16. A pályázat széles körben biztosít lehetőséget fejlesztésékre a feldolgozásban: lehetőség van többek között vágópontok, tejfeldogozók, húsüzemek, konzervüzemek, gyümölcsfeldolgozók, borászatok fejlesztésére és létrehozására és energetikai korszerűsítésére. Tovább »
Kategória: Élelmiszeripar
Forrás: METU Sajtóközlemény, 2017/06/20
Az ár, a márka és a hangulat befolyásolja leginkább a magyar egyetemisták borválasztását a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) felmérése szerint. Az ország első, magyar WSET képzésre is jogosult egyetemeként a METU minden hallgatójának elérhetővé teszi a középszintű bor- és párlatismeret kurzust. Az intézmény a kezdeményezéssel összhangban 34 hazai borkülönlegességből választotta ki saját protokollborát. Tovább »
Kategória: Növénytermesztés
Szerző: v, 2014/09/10
Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) augusztus eleji termésbecslése szerint idén a 3 millió hektoliteres mennyiséget nem fogja elérni a pincékbe kerülő összes bor mennyisége. Tovább »
Kategória: Növénytermesztés
Szerző: Valkó Béla, 2014/02/10
Magyarországon a múlt évben mintegy 386 ezer tonna szőlőt szüreteltek le, ami a korábbi évekénél lényegesen magasabb, 6,9 tonnás hektáronkénti átlagtermés. Átlag feletti termés volt a balatonboglári, etyeki-budai, mátrai-, tolnai és kunsági borvidékeken. A legalacsonyabb termésátlaggal, 3,5 tonnával a móri és 3,7 tonnával a csongrádi borvidéken szüreteltek – mondta Frittmann János, a kunsági borvidéket képviselő borász budapesten. Tovább »
A kiválasztott tanulmány letöltése ingyenes, ám feliratkozáshoz kötött. Kérjük válassza ki az Önnek megfelelő opciót az alábbiak közül.
Ehhez az e-mail címhez nem tartozik aktív feliratkozó. Kérjük, ellenőrizze, hogy azt az e-mail címet adta e meg, amivel feliratkozott hozzánk. Amennyiben új e-mail címmel szeretne regisztrálni, kattintson az alsó "vissza" gombra.
A tanulmány letöltése elindult! » letöltés újra
Kérjük, e-mail címe megadásával erősítse meg, hogy Ön már feliratkozott az Agrárium7 hírlevél listájára, ami után a választott tanulmány automatikusan letöltésre kerül.
« vissza