2024. 11. 30., szombat
András, Andor
Agrometeorológia
növényvédelem
Részletes agrometeorológia
xxx Menü xxx

Cikkek: "élelmiszer" címke

A kamara szakmai napot tart élelmiszeripari vállalatoknak

Kategória: Élelmiszeripar
Forrás: NAK, 2017/06/14

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága szakmai rendezvényt tart június 21-én, amely az élelmiszeripari vállalatok tudásnövelését, fejlesztését hivatott elősegíteni különböző témájú előadásokon és kiállításokon keresztül. Tovább »

Magyarország uniós forrásainak jelentős része a közös agrárpolitikának köszönhető

Kategória: Európai Unió
Forrás: FM Sajtóiroda, 2017/05/26

A 2020-ig Magyarországra érkező európai uniós források több mint 36 százaléka az unió Közös Agrárpolitikájának (KAP) köszönhető - mondta Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács (NFFT) csütörtöki ülésén, Budapesten. Tovább »

Átadták a gyomaendrődi bivalytej-feldolgozó üzemet

Kategória: Élelmiszeripar
Forrás: mti, 2017/05/02

Átadták a gyomaendrődi bivalytej-feldolgozó üzemet a Békés megyei Gyomaendrődön szombaton.
A meglévő, de évek óta nem termelő üzemet mintegy 50 millió forintból újították fel, 35 milliót a Földművelésügyi Minisztérium (FM), 4,5 milliót az önkormányzat adott hozzá, de a Bethlen Gábor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és az olasz partnerek is hozzájárultak a beruházáshoz.
Az üzemet olasz technológiával olasz sajtkészítő mesterek vezetik majd, három munkavállalónak és szeptembertől a diákoknak adva munkát, mint duális képzőhely. Tovább »

Meghirdették az idei Magyar Termék Nagydíj pályázatot

Kategória: Élelmiszeripar
Forrás: mti, 2017/03/21

Az idén 20. évfordulóját ünneplő Magyar Termék Nagydíj pályázatra 46 témakörben, mintegy 100 termék típussal lehet pályázni 2017 május 19-ig - jelentette be Kiss Károlyné, a Magyar Termék Nagydíj Pályázati Iroda ügyvezető igazgatója kedden sajtótájékoztatón Budapesten a kiírók nevében. Tovább »

Fűszerpaprikát nemesít uniós támogatással az Univer

Kategória: Növénytermesztés
Forrás: mti, 2017/03/16

Fűszerpaprika nemesítését és kertészeti technológia fejlesztését végzi a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) pályázatán elnyert 531 millió forint vissza nem térítendő támogatásból az Univer Product Zrt. konzorciumi partnereivel - tájékoztatott a cég hétfőn. Tovább »

Kettős présben húsipar

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Virág Tibor, 2014/09/10

Évek óta nehéz helyzetben van a magyarországi húsipar, ezen belül is kifejezetten a sertéságazat. Két irányból is fenyeget a veszély: ha kevés az alapanyag, az import tönkreteheti a hazai cégeket. A megoldás a két éve meghirdetett sertéságazati stratégia megvalósítása lehet. Tovább »

Minőségbiztosítás a malomiparban

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Dr. Győri Zoltán egyetemi tanár SZIE RGVI, Dr. Győriné dr. Mile Irma ügyvezető Z-index Kft. , 2014/08/20

A minőségbiztosítás bevezetésében és alkalmazásában hazánk malomüzemei, mint az élelmiszeripar belföldre és külföldre
egyaránt meghatározó mennyiségű terméket előállító egységei élenjártak. Tovább »

Fejlesztések az élelmiszer- feldolgozásban

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: v, 2014/08/20

A következő években mintegy 300 milliárd forintot fordít a kormány a magyar élelmiszer-ipar fejlesztésére, amellyel új munkahelyek jönnek létre vidéken. Tovább »

A búza minőségvizsgálatának műszerei

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Dr. Győri Zoltán egyetemi tanár SZIE RGVI, 2014/05/10

A búza minőségének meghatározására különböző módszereket és/vagy ezek együttesét használjuk, mivel a gabonák minőségét nem lehet egyetlen jellemzővel megadni, hiszen nem létezik abszolút minőség. A módszerek alkalmazását elsősorban az itt bemutatott műszerek teszik lehetővé. Tovább »

Amíg a disznóból rántott szelet lesz…

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Balogh Miklós, élelmiszer-biztonsági tanácsadó, 2014/05/10

Az utóbbi évek híradásaiban gyakran szerepel bizonytalan eredetű hús hatósági lefoglalása és megsemmisítése. A legtöbb esetben a hiányosságok között a jelölés (feliratozás), a minőségmegőrzési idő feltüntetésének hiánya, tehát a bizonytalan eredet, és gyakran a nem megfelelő érzékszervi tulajdonságok szerepelnek. Tovább »

2014-2024 © Agrárium7   –   Minden jog fenntartva.

Tanulmány letöltése X

A kiválasztott tanulmány letöltése ingyenes, ám feliratkozáshoz kötött. Kérjük válassza ki az Önnek megfelelő opciót az alábbiak közül.

Tanulmány letöltése » feliratkozás X

« vissza

Tanulmány letöltése » ellenőrzés X

Ehhez az e-mail címhez nem tartozik aktív feliratkozó. Kérjük, ellenőrizze, hogy azt az e-mail címet adta e meg, amivel feliratkozott hozzánk. Amennyiben új e-mail címmel szeretne regisztrálni, kattintson az alsó "vissza" gombra.

A tanulmány letöltése elindult! » letöltés újra

Kérjük, e-mail címe megadásával erősítse meg, hogy Ön már feliratkozott az Agrárium7 hírlevél listájára, ami után a választott tanulmány automatikusan letöltésre kerül.

« vissza