Forrás: kormany.hu, 2019/01/10
50 milliárdos pályázat januártól élelmiszeripari és borászati fejlesztésekre.Hosszú évekig várhatóan utolsó alkalommal nyílik nagy keretű pályázat az élemiszeripar számára. A pályázaton új élelmiszerfeldolgozók is indulhatnak, a pályázati felhívás alapján az élelmiszerfeldolgozó célterület esetében nem pályázati feltétel a támogatási kérelem benyújtása előtti élelmiszerfeldolgozó tevékenység végzése. A támogatási kérelmek benyújtása 2019. január 2-tól lehetséges. Bővebb információ és ingyenes előminősítésre jelentkezés alább! Tovább »
Forrás: NAK, 2017/08/23
A nemzetgazdaság szereplőinek a piacképességhez szükséges korszerű műszaki ismeretekkel való ellátásának érdekében, a Magyarország által kötött nemzetközi megállapodásokban vállalt, szabványosításra vonatkozó kötelezettségek végrehajtását, a nemzeti szabványosításról szóló 1995. évi XXVIII. törvény szabályozza. Tovább »
2017/07/25
A Miniszterelnökség a napokban döntött az élelmiszeripari pályázatra érkezett támogatási igényekről. Örülhetnek a tejtermelők is, a szerkezetátalakítási program 55 milliárd forintos keretéből minden érintettnek jut támogatás. Tovább »
Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Virág Tibor, 2014/09/10
Évek óta nehéz helyzetben van a magyarországi húsipar, ezen belül is kifejezetten a sertéságazat. Két irányból is fenyeget a veszély: ha kevés az alapanyag, az import tönkreteheti a hazai cégeket. A megoldás a két éve meghirdetett sertéságazati stratégia megvalósítása lehet. Tovább »
Szerző: Dr. Győri Zoltán egyetemi tanár SZIE RGVI, Dr. Győriné dr. Mile Irma ügyvezető Z-index Kft. , 2014/08/20
A minőségbiztosítás bevezetésében és alkalmazásában hazánk malomüzemei, mint az élelmiszeripar belföldre és külföldre
egyaránt meghatározó mennyiségű terméket előállító egységei élenjártak. Tovább »
Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: v, 2014/08/20
A következő években mintegy 300 milliárd forintot fordít a kormány a magyar élelmiszer-ipar fejlesztésére, amellyel új munkahelyek jönnek létre vidéken. Tovább »
Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Dr. Győri Zoltán egyetemi tanár SZIE RGVI, 2014/05/10
A búza minőségének meghatározására különböző módszereket és/vagy ezek együttesét használjuk, mivel a gabonák minőségét nem lehet egyetlen jellemzővel megadni, hiszen nem létezik abszolút minőség. A módszerek alkalmazását elsősorban az itt bemutatott műszerek teszik lehetővé. Tovább »
Szerző: Balogh Miklós, élelmiszer-biztonsági tanácsadó, 2014/05/10
Az utóbbi évek híradásaiban gyakran szerepel bizonytalan eredetű hús hatósági lefoglalása és megsemmisítése. A legtöbb esetben a hiányosságok között a jelölés (feliratozás), a minőségmegőrzési idő feltüntetésének hiánya, tehát a bizonytalan eredet, és gyakran a nem megfelelő érzékszervi tulajdonságok szerepelnek. Tovább »
Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Sósné dr. Gazdag Mária Élelmiszeripari szakértő, címzetes főiskolai tanár, 2014/04/10
A növényi konzervek élelmiszer-biztonság szempontjából nagyon megbízható termékek, mégis hallhatunk olyan esetekről, hogy káros anyagokat találtak bennük. Melyek azok a veszélyek, amelyek a feldolgozás során nem küszöbölhetőek ki, de a termesztés és a nyersanyag kezelése, tárolása, szállítása során megelőzhetők? Tovább »