2021. 06. 13., vasárnap
Antal, Anett
Agrometeorológia
növényvédelem
Részletes agrometeorológia
xxx Menü xxx

Cikkek: "minőség" címke

Értekezés a magyar talajok állapotáról

Kategória: Agrárgazdaság
Szerző: Hajtun György, 2021/03/31

Ha valaki jártas a mezőgazdaságban, Dr. Németh Tamást, egyetemi tanárt, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagját aligha kell bemutatni. Az akadémikus agrokémikus, a talaj nitrogénhatásainak neves kutatója. Vele beszélgettünk a hazai talajok állapotáról. Tovább »

Minőségbiztosítás a malomiparban

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Dr. Győri Zoltán egyetemi tanár SZIE RGVI, Dr. Győriné dr. Mile Irma ügyvezető Z-index Kft. , 2014/08/20

A minőségbiztosítás bevezetésében és alkalmazásában hazánk malomüzemei, mint az élelmiszeripar belföldre és külföldre
egyaránt meghatározó mennyiségű terméket előállító egységei élenjártak. Tovább »

Elég lenne 4-5 fajtát termeszteni

Kategória: Növénytermesztés
Szerző: Valkó Béla, 2014/08/20

Petőházi Tamást, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnökhelyettesét a búza fajtaválasztás időszerű kérdéseiről,
a kalászosok jövedelmezőségéről és piaci helyzetéről kérdeztük. Tovább »

A búza minőségvizsgálatának műszerei

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Dr. Győri Zoltán egyetemi tanár SZIE RGVI, 2014/05/10

A búza minőségének meghatározására különböző módszereket és/vagy ezek együttesét használjuk, mivel a gabonák minőségét nem lehet egyetlen jellemzővel megadni, hiszen nem létezik abszolút minőség. A módszerek alkalmazását elsősorban az itt bemutatott műszerek teszik lehetővé. Tovább »

Amíg a disznóból rántott szelet lesz…

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Balogh Miklós, élelmiszer-biztonsági tanácsadó, 2014/05/10

Az utóbbi évek híradásaiban gyakran szerepel bizonytalan eredetű hús hatósági lefoglalása és megsemmisítése. A legtöbb esetben a hiányosságok között a jelölés (feliratozás), a minőségmegőrzési idő feltüntetésének hiánya, tehát a bizonytalan eredet, és gyakran a nem megfelelő érzékszervi tulajdonságok szerepelnek. Tovább »

Sertéshús: garancia minőségre

Kategória: Állattenyésztés
Szerző: G.P., Forrás: Vágóállat és Hús Terméktanács információja alapján, 2014/04/10

Új védjegyet vezetett be a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM), illetve a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) a magyar sertéshús minőségének garantálására. Tovább »

A mi kenyerünk a legfinomabb

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: GyZ, 2014/01/10

Európai Uniós tagságunk tíz éve alatt talán még egyértelműbbé vált a tagországok számára, hogy magyarország valójában gabonaövezet. Megalapozza ezt, hogy kiváló a kontinentális éghajlat, a termőhely és az a hagyományon alapuló szakmai tudás, amellyel a magyar termelők rendelkeznek. Az is nyilvánvaló, hogy mindig van eladó kiváló, javító minőségű étkezési búza magyarországon, mert ebben vagyunk erősek. Tovább »

Tanulmány letöltése X

A kiválasztott tanulmány letöltése ingyenes, ám feliratkozáshoz kötött. Kérjük válassza ki az Önnek megfelelő opciót az alábbiak közül.

Tanulmány letöltése » feliratkozás X

« vissza

Tanulmány letöltése » ellenőrzés X

Ehhez az e-mail címhez nem tartozik aktív feliratkozó. Kérjük, ellenőrizze, hogy azt az e-mail címet adta e meg, amivel feliratkozott hozzánk. Amennyiben új e-mail címmel szeretne regisztrálni, kattintson az alsó "vissza" gombra.

A tanulmány letöltése elindult! » letöltés újra

Kérjük, e-mail címe megadásával erősítse meg, hogy Ön már feliratkozott az Agrárium7 hírlevél listájára, ami után a választott tanulmány automatikusan letöltésre kerül.

« vissza