Kategória: Agrárgazdaság, Élelmiszeripar
Forrás: AMC Sajtó, 2023/11/28
Elindította ünnepi sertéshúsfogyasztást ösztönző kampányát az Agrármarketing Centrum, amelyet az Agrárminisztérium és a Magyar Húsiparosok Szövetségének szakmai támogatása mellett folytatnak. A karácsonyig tartó időszakban számos médiafelületen találkozhatnak a kampány üzenetével, miszerint a sertéshús változatosan elkészíthető húsféle, amely ráadásul az egészségtudatos táplálkozásba is beilleszthető. A kampányidőszakban nyereményjátékban is részt vehetnek az érdeklődők, amellyel sertéshúsból készült termékcsomagot nyerhetnek. Tovább »
Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Virág Tibor, 2014/09/10
Évek óta nehéz helyzetben van a magyarországi húsipar, ezen belül is kifejezetten a sertéságazat. Két irányból is fenyeget a veszély: ha kevés az alapanyag, az import tönkreteheti a hazai cégeket. A megoldás a két éve meghirdetett sertéságazati stratégia megvalósítása lehet. Tovább »
Kategória: Állattenyésztés
Szerző: Petra Pröβler, Alexandra Schlagheck Biochem Zusatzstoffe Handels- und Produktionsges. mbH, Lohne; Rudolf Hartwigsen, Georg Thaller Christian-Albrechts-Universität, Institut für Tierzucht und Tierhaltu, 2014/09/10
A sertéshízlalás jövedelmezőségének fokozása, illetve az intenzív fajtákban rejlő potenciál elérése érdekében a takarmányozási koncepció egyértelmű: az állatok szükségleteit mindenkori teljesítményük figyelembevételével kell kielégíteni. Tovább »
Kategória: Állattenyésztés
Szerző: G.P., 2014/08/20
Alacsony felvásárlási árak az EU-s piacokonAz Európai Bizottság adatai szerint az EU 10 százalékkal kevesebb élő sertést és sertéshúst (882 ezer tonna) értékesített a nemzetközi piacon 2014 első négy hónapjában, mint az előző év azonos időszakában. Oroszország továbbra is fenntartja teljes beviteli tilalmát. Tovább »
Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Balogh Miklós, élelmiszer-biztonsági tanácsadó, 2014/05/10
Az utóbbi évek híradásaiban gyakran szerepel bizonytalan eredetű hús hatósági lefoglalása és megsemmisítése. A legtöbb esetben a hiányosságok között a jelölés (feliratozás), a minőségmegőrzési idő feltüntetésének hiánya, tehát a bizonytalan eredet, és gyakran a nem megfelelő érzékszervi tulajdonságok szerepelnek. Tovább »
Kategória: Állattenyésztés
Szerző: G.P., Forrás: Vágóállat és Hús Terméktanács információja alapján, 2014/04/10
Új védjegyet vezetett be a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM), illetve a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) a magyar sertéshús minőségének garantálására. Tovább »
Kategória: Állattenyésztés
Szerző: Agrárium-összeállítás, 2014/02/10
Ha az agrártárca tervei valóra válnak, akkor 2014 valóban komoly előrelépést hozhat a hazai sertéságazatban. Az alapanyag általános forgalmi adóját csökkentették, bővülnek a támogatások, és korszerűsítik a vágóhidakat is. A cél változatlan: a jelenlegi, mintegy hárommilliós állatállomány megduplázása. Tovább »
Kategória: Állattenyésztés
Szerző: G.P., 2014/02/10
A naturális mutatókban tapasztalható versenyhátrányunk leginkább technológiai problémákra vezethető vissza, de a takarmányozáson, genetikai színvonalon, valamint szaktudáson is van még mit fejleszteni a sertéságazatban. Tovább »
A kiválasztott tanulmány letöltése ingyenes, ám feliratkozáshoz kötött. Kérjük válassza ki az Önnek megfelelő opciót az alábbiak közül.
Ehhez az e-mail címhez nem tartozik aktív feliratkozó. Kérjük, ellenőrizze, hogy azt az e-mail címet adta e meg, amivel feliratkozott hozzánk. Amennyiben új e-mail címmel szeretne regisztrálni, kattintson az alsó "vissza" gombra.
A tanulmány letöltése elindult! » letöltés újra
Kérjük, e-mail címe megadásával erősítse meg, hogy Ön már feliratkozott az Agrárium7 hírlevél listájára, ami után a választott tanulmány automatikusan letöltésre kerül.
« vissza