Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Hevér László, 2022/02/21
A szőlő szerves savai biztosítják a bor üdeségét és frissességét, de szerepet játszanak az ízérzet kialakításában is. Nem utolsósorban pedig a savak nagymértékben hozzájárulnak a bor stabilitásához és eltarthatóságához. A cukrok bioszintézisével ellentétben a savak elsősorban magukban a fürtökben keletkeznek. Tovább »
Kategória: Agrárgazdaság, Agrártámogatások
2021/08/17
2021. augusztus 1-jén hatályba lépett az új bortörvény és két végrehajtási rendelete, a jelentős adminisztratív egyszerűsítéseket tartalmazó új borjogi szabályozás intézkedéseit csak 2022 augusztusától kell alkalmazni- jelentette ki Nagy István agrárminiszter. Az egyik, már most életbe lépő könnyítés jegyében a termelőknek – a régi szabályokkal ellentétben – immár analitikai és érzékszervi vizsgálat nélkül lehetőségük van a murci forgalomba hozatalára. Tovább »
Kategória: Növénytermesztés
Szerző: Dr. Gabi Géza PhD TM KH AF Növény- és Talajvédelmi Osztály, 2020/06/11
Az utóbbi években a szőlő virágzása előretolódott kb. egy héttel korábbra. Ez azt jelenti számunkra, hogy a védekezési stratégiánkat át kell gondolni, és előbb kell elindítani a növényvédelmi kezeléseket a megszokott időpontnál. Tovább »
A kiválasztott tanulmány letöltése ingyenes, ám feliratkozáshoz kötött. Kérjük válassza ki az Önnek megfelelő opciót az alábbiak közül.
Ehhez az e-mail címhez nem tartozik aktív feliratkozó. Kérjük, ellenőrizze, hogy azt az e-mail címet adta e meg, amivel feliratkozott hozzánk. Amennyiben új e-mail címmel szeretne regisztrálni, kattintson az alsó "vissza" gombra.
A tanulmány letöltése elindult! » letöltés újra
Kérjük, e-mail címe megadásával erősítse meg, hogy Ön már feliratkozott az Agrárium7 hírlevél listájára, ami után a választott tanulmány automatikusan letöltésre kerül.
« vissza