2021. 01. 25., hétfő
Pál
Agrometeorológia
növényvédelem
Részletes agrometeorológia
xxx Menü xxx

Hírek: Élelmiszeripar

Újítás a cukorrépa gyomirtásában

Kategória: Élelmiszeripar
2020/12/25

A SESVANDERHAVE Hungary Kft. 2021. évi cukorrépa fajtakínálatában a hagyományos mellett megjelennek a CONVISO SMART hibridek is. Tovább »

Itthon is egyre népszerűbb a biogazdálkodás

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Ducretot Jade ÖMKi, 2020/12/20

Az ökológiai gazdálkodásból származó élelmiszerek iránti kereslet egész Európában folyamatosan növekszik. Itthon az ökológiai területek mérete 2019-ben átlépte a 300 ezer hektárt, ezzel öt év alatt megduplázódott a hazai minősített bio terület nagysága.  Tovább »

Már beadhatók a támogatási kérelmek

Kategória: Élelmiszeripar
Forrás: kormany.hu, 2019/01/10

50 milliárdos pályázat januártól élelmiszeripari és borászati fejlesztésekre.Hosszú évekig várhatóan utolsó alkalommal nyílik nagy keretű pályázat az élemiszeripar számára. A pályázaton új élelmiszerfeldolgozók is indulhatnak, a pályázati felhívás alapján az élelmiszerfeldolgozó célterület esetében nem pályázati feltétel a támogatási kérelem benyújtása előtti élelmiszerfeldolgozó tevékenység végzése. A támogatási kérelmek benyújtása 2019. január 2-tól lehetséges. Bővebb információ és ingyenes előminősítésre jelentkezés alább! Tovább »

Megjelent az élelmiszeripari és borászati üzemek fejlesztési pályázata

Kategória: Élelmiszeripar
Forrás: palyazat.gov.hu, 2018/10/29

50 milliárd forintos keretösszeggel megjelent a VP3-4.2.1-4.2.2-18 Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban című pályázati felhívás, melynek keretében élelmiszerfeldolgozó és borászati üzemek fejlesztésére lehet pályázni. A támogatási kérelmek benyújtására 2019. január 2-tól 2021. január 4-ig van lehetőség az első értékelési határnap 2019. január 16. A pályázat széles körben biztosít lehetőséget fejlesztésékre a feldolgozásban: lehetőség van többek között vágópontok, tejfeldogozók, húsüzemek, konzervüzemek, gyümölcsfeldolgozók, borászatok fejlesztésére és létrehozására és energetikai korszerűsítésére. Tovább »

Nagyszabású fejlesztés indult az Élelmiszer- és Italgyártás ágazatban

Kategória: Élelmiszeripar
2018/09/26

Komplex munkabiztonság és munkaegészségügy fejlesztés indult a Magyar Iparszövetség (OKISZ) és a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) által irányított GINOP-5.3.4-16-2018-00038, „Munkabiztonság és a Munkaegészségügyi komplex fejlesztése az Élelmiszer- és Italgyártás ágazatokban foglalkoztatottak részére” program keretén belül. Tovább »

Újra megnyílik a VP élelmiszeripari pályázat!

Kategória: Élelmiszeripar
Forrás: palyazat.gov.hu, 2018/09/12

Hamarosan újra megnyílik a "VP - Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban" című felhívás. A pályázaton 2 célterületre nyújthatók be a támogatási kérelmek, egyrészt az élelmiszer-feldolgozó üzemek, másrészt a borászati üzemek fejlesztése lehetséges. Élelmiszeripari feldolgozást támogató kérelemben egyéni beruházás esetén maximum 500 millió Ft, kollektív beruházás esetén maximum 1,5 millió Ft lehet a támogatás, borászati üzemek fejlesztése esetében maximum 200 millió forint lehet a vissza nem térítendő támogatás. A támogatás maximális mértéke a közép-magyarországi régióban az összes elszámolható költség 40%-a, az ország többi részén 50%-a. A támogatási kérelmek benyújtására előreláthatólag 2018. december 10-től lesz lehetőség, az első értékelési határnap 2019. január 10. Bővebb információ és részletes előminősítés alább! Tovább »

Nemzeti parki termékeknek adható védjegyre lehet pályázni

Kategória: Élelmiszeripar
Forrás: NAK, 2018/08/23

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park tájékoztatta a NAK Veszprém megyei igazgatóságát, hogy megjelentették a 2018. évi nemzeti parki termékekre vonatkozó védjegypályázatukat élelmiszer és bor témakörben, amelyekre jelentkezhetnek a megyei termelők. Tovább »

ÚJRA - Élelmiszeripari beruházási pályázat 2018 őszén!

Kategória: Élelmiszeripar
Forrás: kormany.hu, 2018/07/18

2018 őszén 50 milliárd forintos keretösszeggel újra lehetséges lesz a Vidékfejlesztési Program keretében élelmiszeripari beruházások támogatására pályázni. A várható átlagos támogatási intenzitás 50% lesz. Jelentkezés előminősítésre itt! Tovább »

Integrált statisztikai adatbázis segíti az élelmiszeripart

Kategória: Élelmiszeripar
Forrás: NAK, 2018/06/26

Az Agrárminisztérium és az Agrárgazdasági Kutató Intézet bemutatta többéves fejlesztési folyamatuk eredményét, az Élelmiszeripari Információs Rendszer (ÉLIR) honlapját. Tovább »

A gombafogyasztás segíti a D-vitamin-szint növelését!

Kategória: Élelmiszeripar
Forrás: NAK, 2018/05/04

Az éves 1-1,5 kg-os személyenkénti gombafogyasztás duplája lenne az ideális, amihez a hazai csiperke- és laskagomba-termesztés kiváló alapul szolgál. A NAK szerint ez elősegítené a lakosság D-vitamin-szintjének javítását is. Tovább »