2022. 07. 06., szerda
Csaba
Agrometeorológia
növényvédelem
Részletes agrometeorológia
xxx Menü xxx

Cikkek: Élelmiszeripar

Újabb sokkhatással szembesülnek az agrár- és élelmiszergazdaság szereplői

Kategória: Élelmiszeripar
Forrás: Agrárláz2022, 2022/05/23

Elsősorban az orosz-ukrán háború miatt csökkent az Takarék AgrárTrend Index értéke az előző negyedévi emelkedés után. Tovább »

Tudásban gazdag takarmányozás

Kategória: Agrárgazdaság, Élelmiszeripar, Fenntartható gazdálkodás
2022/04/11

A precíziós takarmányozás alkalmazza a klasszikus takarmányozás, valamint a takarmányozás új területeinek kutatási eredményeit, nagy adatbázisokat felhasználva a számítástechnika segítségével. A precíziós takarmányozás azt jelenti, hogy az állatok táplálóanyag-szükségletét igyekszünk a lehető legpontosabban kielégíteni a biztonságos, a jó minőségű és a leghatékonyabb termelés érdekében úgy, hogy a termelés a környezetünket a lehető legkisebb mértékben terhelje. Az Egyesült Államokban a precíziós takarmányozást „information intensive nutrition”-nak, azaz információban (tudásban) gazdag takarmányozásnak is nevezik. Tovább »

Precíziós megoldás gabonatároláshoz - BUREAU VERITAS – Újdonság mezőgazdasági szolgáltatásaink között

Kategória: Agrárgazdaság, Élelmiszeripar
2022/04/10

A Bureau Veritas Magyarország Kft. nemzetközileg elismert független minőségellenőrző szervezet, ugyanakkor mezőgazdasági területen is az egyik legszélesebb nemzetközi hálózattal rendelkező cég, agrár szolgáltatásaink teljes köre Magyarországon is elérhető. GAFTA és FOSFA nemzetközi tanúsítvánnyal is rendelkezünk. Mezőgazdasági szakembereink több millió tonna terményt ellenőriznek évente, a kiállított certifikátokat mind a belföldi, mind a nemzetközi kereskedelem szereplői elfogadjak világszerte. Tovább »

Tej és tejtermékek hamisítása

Kategória: Agrárgazdaság, Élelmiszeripar
Szerző: Dr. Csapó János, 2022/04/09

A jó minőségű tej és tejtermék mentes a szennyeződésektől, az antibiotikumoktól, a kelle­metlen szagtól és íztől, a pato­gén mikroorganizmusoktól, szomatikus sejtszáma és össz­csíraszáma alacsony, nem tettek hozzá vizet, nem vettek el belőle zsírt, semmiféle egyéb anyagot nem kevertek hozzá, jó az illata, a tejre jellemző íze van, és összetétele megfelel a normális tej összetételének. Tovább »

Nemzetközileg akkreditált laboratórium

Kategória: Agrárgazdaság, Élelmiszeripar
Szerző: -hgy-, 2022/04/08

A Control Union Hungária Kft. életében fontos a terményellenőrzéseket támogató, akkreditált laboratórium folyamatos fejlesztése.
A független, nemzetközi hálózattal rendelkező ellenőrző cég jelentős szerepet tölt be a közúti, a folyami, mind pedig a vasúton történő export/import szállítások felügyeletében, amit az ellenőrzések során jól képzett és felszerelt minőségellenőr csapattal végez el.  Tovább »

Világszintű hálózat, független áruvizsgálat - Hiteles és független szolgáltatásokat nyújt a Control Union Hungária Kft.

Kategória: Agrárgazdaság, Élelmiszeripar
Szerző: hajtun, 2022/04/07

A holland központú ’Royal Peterson and Control Union Group’ minőségellenőrző és tanúsító szervezet, valamint vizsgáló laboratóriumainak nemzetközi hálózatának szakterülete a független áruvizsgálat, tanúsítás és analitikai szolgáltatás. Tovább »

Az állategészségügy szolgálatában

Kategória: Agrárgazdaság, Élelmiszeripar
Szerző: hgy, 2022/04/06

A PROPHYL Állategészségügyi, Diagnosztikai, Kutató és Szolgáltató Kft. több mint harminc éve szolgálja kiváló állatgyógyászati termékekkel a hazai baromfiágazatot. Tovább »

A biztonságos élelmiszer-ellátás nemzetbiztonsági kérdés

Kategória: Agrárgazdaság, Élelmiszeripar
Szerző: H. Gy., 2022/04/05

A stabilan, biztos lábakon működő élelmiszer-ellátás alapfeltétele a felelős élelmiszer vállalkozás, a támogató funkciót biztosító hatóság és a tudatos vásárlói magatartás megléte.  Tovább »

Vörösborkészítés - A savak

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Hevér László, 2022/02/21

A szőlő szerves savai biztosítják a bor üdeségét és frissességét, de szerepet játszanak az ízérzet kialakításában is. Nem utolsósorban pedig a savak nagymértékben hozzájárulnak a bor stabilitásához és eltarthatóságához. A cukrok bioszintézisével ellentétben a savak elsősorban magukban a fürtökben keletkeznek.  Tovább »

A KAP zöld programja

Kategória: Élelmiszeripar, Európai Unió
Szerző: H. Gy., 2021/12/16

A Magyar Talajvédelmi Baktérium -gyártók és -forgalmazók Szakmai Szövetsége (MTBSzSz) online konferenciát rendezett „Tápanyag-utánpótlási lehetőségek mikrobiológiai termékekkel és azok gazdaságossági előnyei” címmel. A tartalmas előadásokból Dr. Juhász Anikónak, az Agrárminisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkárának az előadását idézzük fel. Tovább »

2014-2021 © Agrárium7   –   Minden jog fenntartva.

Tanulmány letöltése X

A kiválasztott tanulmány letöltése ingyenes, ám feliratkozáshoz kötött. Kérjük válassza ki az Önnek megfelelő opciót az alábbiak közül.

Tanulmány letöltése » feliratkozás X

« vissza

Tanulmány letöltése » ellenőrzés X

Ehhez az e-mail címhez nem tartozik aktív feliratkozó. Kérjük, ellenőrizze, hogy azt az e-mail címet adta e meg, amivel feliratkozott hozzánk. Amennyiben új e-mail címmel szeretne regisztrálni, kattintson az alsó "vissza" gombra.

A tanulmány letöltése elindult! » letöltés újra

Kérjük, e-mail címe megadásával erősítse meg, hogy Ön már feliratkozott az Agrárium7 hírlevél listájára, ami után a választott tanulmány automatikusan letöltésre kerül.

« vissza