2025. 07. 11., péntek
Nóra, Lili
Agrometeorológia
növényvédelem
Részletes agrometeorológia
xxx Menü xxx

Cikkek: Élelmiszeripar

Rákerült a szakma pecsétje az idei év legjobb boraira - Kihirdették a 2025. évi Országos Borverseny győzteseit

Kategória: Élelmiszeripar
Forrás: HNT Sajtó, 2025/06/27

Ünnepélyes díjátadó gálán hirdették ki a 44. Országos Borverseny kategóriagyőzteseit, nagyarany, arany és ezüstérmes borait, ezzel lezárva Magyarország legrangosabb szakmai bormustráját. A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) által szervezett verseny idén is teljes országos lefedettséggel zajlott: 22 borvidékről 239 pincészet 890 tételt nevezett, közel 3,5 tonna bort küldve a szakmai zsűri elé. A legtöbb mintát Villány, Szekszárd és a Kunság borvidékei küldték, a mezőny túlnyomó részét pedig idén is a csendes fehérborok adták. Az idei verseny minden eddiginél szélesebb közönséget ért el, csak a közösségi médiafelületeken mintegy 5 millió emberhez jutott el a híre. Tovább »

Ifjú gazdák Brüsszelben - fókuszban a fiatalok és az élelmiszerbiztonság

Kategória: Agrárgazdaság, Élelmiszeripar
Forrás: MAGOSZ, 2025/06/16

2025. június 10-én Brüsszelben, az Európai Parlament épületében rendezték meg a „CAPambition – Tájékoztató intézkedések egy fenntartható jövőért a mezőgazdaságban, fókuszban a fiatalokkal és az élelmiszerbiztonsággal” című projekt keretében szervezett tematikus szemináriumot Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének koordinálásában, közösen a MAGOSZ-szal, a Székely Gazdaszervezetek Egyesületével és EP-képviselőkkel. A szakmai esemény középpontjában a fiatal gazdálkodók szerepvállalása, a generációváltás támogatása, a rövid élelmiszerláncok erősítése és a Közös Agrárpolitika (KAP) jövője állt. Tovább »

A gazda keze: létfenntartás állati és növényi termékekből

Kategória: Agrárgazdaság, Élelmiszeripar
2025/06/12

Ha nem lenne mezőgazdaság és állattenyésztés, nem lenne mit ennünk, hiszen minden falat a gazda keze nyomát viseli – jelentette ki Papp Zsolt György, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke azon a szemléletformáló kampányrendezvényen, amelyet Tények ízekre szedve neveztek el. Ezzel nem kisebb feladatot vállalt a kamara, mint a bizalomépítést az állati eredetű termékek iránt, és a tartós párbeszéd fenntartását a gazdák és a társadalom között. Tovább »

„A MAGYAR TEJÁGAZATÉRT” szakmai kitüntetés adományozása

Kategória: Agrárgazdaság, Élelmiszeripar
Forrás: Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, 2025/05/28

A Tej Világnapja alkalmából rendezett sajtótájékoztató keretében került ünnepélyes keretek között átadásra a közelmúltban a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács által alapított „A MAGYAR TEJÁGAZATÉRT” szakmai kitüntetés, melyet elsőként Koller Ferencnek ítéltek oda. Tovább »

Trappista sajt – mindig hozza a formáját! Kampány indult a hazai trappista sajt népszerűsítésére

Kategória: Agrárgazdaság, Élelmiszeripar
Forrás: AMC Sajtó, 2025/05/28

A trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére országos kampányt indított az Agrármarketing Centrum, a Tej Terméktanács és az Agrárminisztérium. A promóció célja, hogy a hazai előállítású trappista újra a mindennapok kedvelt sajtfélesége legyen, valamint a közelmúltban bemutatott Sajtszív védjegyet is megismertessék. Az ezzel a logóval ellátott termékek a magyar eredetet, a hagyományokat, az otthonosság érzetét és a minőséget képviselik. Tovább »

A legnagyobb kereskedelmi márkák találkoznak Amszterdamban - Megnyílt a PLMA, 20 kiállító a magyar közösségi standon

Kategória: Agrárgazdaság, Élelmiszeripar
Forrás: AMC Sajtó, 2025/05/22

A több mint 37 éves múltra visszatekintő PLMA World of Private Label – Kereskedelmi Márkák Kiállítása 2025-ben is az egyik legnagyobb presztízsű kereskedelmi esemény. Az amszterdami szakmai vásár évről évre egyre népszerűbb a kereskedők és a gyártók körében, akik a sajátmárkás termékek piacán keresnek új üzleti lehetőségeket és partnereket. Nem csoda, hogy az Agrármarketing Centrum évek óta teltházzal üzemelteti közösségi standját az eseményen, sőt, már az előző kiállítást követően várólistára kerülnek a cégek, hogy mindenképpen ott lehessenek Amszterdamban. Tovább »

Sertéshús: a grillszezon királya a jó időben hódít! (X)

Kategória: Élelmiszeripar
Forrás: AMC Sajtó, 2025/05/20

A jó idő beköszöntével sűrűsödnek a társasági események, baráti összejövetelek, ráadásul ez a szabadtéri sütés-főzés időszaka. A sertéshúst nem kell bemutatni, hiszen a magyar konyha egyik legnépszerűbb és leghagyományosabb alapanyaga, de kifejezetten jól mutat a grillrácson is: változatosan fűszerezhető és pácolható, szaftos, omlós és viszonylag rövid idő alatt elkészül. Nem véletlen, hogy az Agrármarketing Centrum a nyári grillszezonra időzítve indította el sertéshús fogyasztásösztönző kampányát. A május végéig tartó promóció során – az Agrárminisztérium és a Magyar Húsiparosok Szövetségének szakmai támogatásával – arra is ráirányítják a figyelmet, hogy a vörös húsok fogyasztása kifejezetten előnyös, tápanyagtartalma miatt az egészségtudatos étrendben is helyet kell kapnia. Tovább »

Újszerű digitalizációs megoldások - Az Állatorvostudományi Egyetem és a Makrom Kft. közös projektje

Kategória: Élelmiszeripar
2025/05/19

Digitális élelmiszerbiztonsági rendszerrel támogatott, táplálkozásélettani szempontból kedvező hatású tejtermék fejlesztéssel kínál megoldást a Makrom Kft. és az Állatorvostudományi Egyetem a tejérzékenységben érintettek és a tudatos fogyasztók számára. A "Digitális élelmiszerlánc menedzsment rendszerrel támogatott A2 tejtermékek fejlesztése" című projekt a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alap 314 millió forintos támogatásával valósul meg. Tovább »

Egy falat Magyarország Shanghajban - Megnyitott a SIAL China, hazánk is bemutatkozik

Kategória: Agrárgazdaság, Élelmiszeripar
Forrás: AMC Sajtó, 2025/05/19

Prémium élelmiszerek és különlegességek is megjelennek az Agrármarketing Centrum közösségi standján Sanghajban, ahol most rendezik a világ egyik legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari eseményét, a SIAL China-t. A 2025. május 19–21. között zajló expó a párizsi SIAL kiállítás társrendezvénye, amely nem csupán Kína, de egész Kelet-Ázsia legnagyobb élelmiszeripari seregszemléje mintegy 5000 kiállító, és 180 ezer szakmai látogató részvételével. Tovább »

Közel 3,5 tonna bor versenyez idén az Országos Borversenyen

Kategória: Élelmiszeripar
Forrás: HNT Sajtó, 2025/05/13

Május 13-án Budapesten kezdetét vette a 44. Országos Borverseny, Magyarország legnagyobb múltú, legrangosabb szakmai bormustrája. A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) által szervezett megmérettetés idén is teljes országos lefedettséggel zajlik: 22 borvidékről 239 pincészet összesen 890 bormintát nevezett – ez közel 2700 palack, vagyis csaknem 3,5 tonna bort jelent. A legtöbb tételt Villány, Szekszárd és a Kunság borvidékei nevezték, a mezőnyben pedig összességében a csendes fehérborok vannak elsöprő többségben. Tovább »

2014-2025 © Agrárium7   –   Minden jog fenntartva.

Tanulmány letöltése X

A kiválasztott tanulmány letöltése ingyenes, ám feliratkozáshoz kötött. Kérjük válassza ki az Önnek megfelelő opciót az alábbiak közül.

Tanulmány letöltése » feliratkozás X

« vissza

Tanulmány letöltése » ellenőrzés X

Ehhez az e-mail címhez nem tartozik aktív feliratkozó. Kérjük, ellenőrizze, hogy azt az e-mail címet adta e meg, amivel feliratkozott hozzánk. Amennyiben új e-mail címmel szeretne regisztrálni, kattintson az alsó "vissza" gombra.

A tanulmány letöltése elindult! » letöltés újra

Kérjük, e-mail címe megadásával erősítse meg, hogy Ön már feliratkozott az Agrárium7 hírlevél listájára, ami után a választott tanulmány automatikusan letöltésre kerül.

« vissza