2022. 09. 28., szerda
Vencel
Agrometeorológia
növényvédelem
Részletes agrometeorológia
xxx Menü xxx

Cikkek: Élelmiszeripar

A házi élelmiszer-feldolgozás növekvő jelentősége

Kategória: Élelmiszeripar
2022/09/15

A mostani szárazság, az elszabadult infláció megnehezíti a megszokott színvonalú élelmiszer beszerzést és az egészséges táplálkozást sokak számára. Gabonából itthon terem elegendő, de a zöldségek és a gyümölcsök fogyasztói árát egyre kevesebben képesek kifizetni. Egyre fontosabb szerephez jut a házi és kistermelői élelmiszer-előállítás és feldolgozás. Tovább »

Borászati technológiák - Kéntelenítés és szénsavazás

Kategória: Élelmiszeripar
2022/09/07

A kéntelenítés és a szénsavazás nem tartoznak szorosan a borászaton belüli nagy technológiai vonulatok (szőlőfeldolgozás, fehérbor készítés stb.) egyikéhez sem, de azokat kiegészítve a végtermékeket vagy újabb oldalukról mutatják be, vagy feldolgozhatóságukat, illetve minőségüket növelik. Egymástól eltérő funkcióval rendelkeznek, ugyanakkor a saját területükön nem helyettesíthetők. Tovább »

Fejlesztésekkel erősít a szentesi DélKerTÉSZ

Kategória: Agrárgazdaság, Élelmiszeripar, Növénytermesztés
2022/07/13

Bár jó szezon vár a magyar zöldségekre, nehézségek továbbra is vannak: a megnövekedett költségek kezelése, azok érvényesítése a termelői árakban továbbra is meghatározó. A megfelelő élelmiszerellátáshoz ugyanis elengedhetetlen, hogy életképes maradjon a magyar termelői közösség – derült ki az 500 szentesi termelőt tömörítő DélKerTÉSZ összefoglalójából. Tovább »

Kampány indult a sertéshús grillszezonjára

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Hajtun György, 2022/07/08

Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára, Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke, Giczi Gergely, az Agrármarketing Centrum ügyvezető-helyettese, és Kovács Judit dietetikus sertéshús fogyasztásösztönző grillkampányról tartott sajtótájékoztatót július 5.-én. A grillszezon végéig, augusztus 31-ig tartó kampány célja, hogy felhívják a vásárlók figyelmét a sertéshús fogyasztásának fontosságára és tippeket adjanak az egészséges elkészítésére. Tovább »

Fogyasszunk több kézműves sajtot

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Hajtun György, 2022/07/07

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (TTT) támogatásával 37 sajtbíra végezte el sikeresen a Magyar Sajtkészítők Egyesülete (MSKE) által szervezett sajtbíra képzést. Az oklevelek ünnepélyes átadására az etyeki Hegedűs Sajtműhely adott otthont. A köszöntőt Hegedűs Imre, a Magyar Sajtkészítők Egyesülete elnöke tartotta, míg az okleveleket Pozsa Panni és Tim Zoltán, a képzés szakmai vezetői adták át. Tovább »

Újabb sokkhatással szembesülnek az agrár- és élelmiszergazdaság szereplői

Kategória: Élelmiszeripar
Forrás: Agrárláz2022, 2022/05/23

Elsősorban az orosz-ukrán háború miatt csökkent az Takarék AgrárTrend Index értéke az előző negyedévi emelkedés után. Tovább »

Tudásban gazdag takarmányozás

Kategória: Agrárgazdaság, Élelmiszeripar, Fenntartható gazdálkodás
2022/04/11

A precíziós takarmányozás alkalmazza a klasszikus takarmányozás, valamint a takarmányozás új területeinek kutatási eredményeit, nagy adatbázisokat felhasználva a számítástechnika segítségével. A precíziós takarmányozás azt jelenti, hogy az állatok táplálóanyag-szükségletét igyekszünk a lehető legpontosabban kielégíteni a biztonságos, a jó minőségű és a leghatékonyabb termelés érdekében úgy, hogy a termelés a környezetünket a lehető legkisebb mértékben terhelje. Az Egyesült Államokban a precíziós takarmányozást „information intensive nutrition”-nak, azaz információban (tudásban) gazdag takarmányozásnak is nevezik. Tovább »

Precíziós megoldás gabonatároláshoz - BUREAU VERITAS – Újdonság mezőgazdasági szolgáltatásaink között

Kategória: Agrárgazdaság, Élelmiszeripar
2022/04/10

A Bureau Veritas Magyarország Kft. nemzetközileg elismert független minőségellenőrző szervezet, ugyanakkor mezőgazdasági területen is az egyik legszélesebb nemzetközi hálózattal rendelkező cég, agrár szolgáltatásaink teljes köre Magyarországon is elérhető. GAFTA és FOSFA nemzetközi tanúsítvánnyal is rendelkezünk. Mezőgazdasági szakembereink több millió tonna terményt ellenőriznek évente, a kiállított certifikátokat mind a belföldi, mind a nemzetközi kereskedelem szereplői elfogadjak világszerte. Tovább »

Tej és tejtermékek hamisítása

Kategória: Agrárgazdaság, Élelmiszeripar
Szerző: Dr. Csapó János, 2022/04/09

A jó minőségű tej és tejtermék mentes a szennyeződésektől, az antibiotikumoktól, a kelle­metlen szagtól és íztől, a pato­gén mikroorganizmusoktól, szomatikus sejtszáma és össz­csíraszáma alacsony, nem tettek hozzá vizet, nem vettek el belőle zsírt, semmiféle egyéb anyagot nem kevertek hozzá, jó az illata, a tejre jellemző íze van, és összetétele megfelel a normális tej összetételének. Tovább »

Nemzetközileg akkreditált laboratórium

Kategória: Agrárgazdaság, Élelmiszeripar
Szerző: -hgy-, 2022/04/08

A Control Union Hungária Kft. életében fontos a terményellenőrzéseket támogató, akkreditált laboratórium folyamatos fejlesztése.
A független, nemzetközi hálózattal rendelkező ellenőrző cég jelentős szerepet tölt be a közúti, a folyami, mind pedig a vasúton történő export/import szállítások felügyeletében, amit az ellenőrzések során jól képzett és felszerelt minőségellenőr csapattal végez el.  Tovább »

2014-2021 © Agrárium7   –   Minden jog fenntartva.

Tanulmány letöltése X

A kiválasztott tanulmány letöltése ingyenes, ám feliratkozáshoz kötött. Kérjük válassza ki az Önnek megfelelő opciót az alábbiak közül.

Tanulmány letöltése » feliratkozás X

« vissza

Tanulmány letöltése » ellenőrzés X

Ehhez az e-mail címhez nem tartozik aktív feliratkozó. Kérjük, ellenőrizze, hogy azt az e-mail címet adta e meg, amivel feliratkozott hozzánk. Amennyiben új e-mail címmel szeretne regisztrálni, kattintson az alsó "vissza" gombra.

A tanulmány letöltése elindult! » letöltés újra

Kérjük, e-mail címe megadásával erősítse meg, hogy Ön már feliratkozott az Agrárium7 hírlevél listájára, ami után a választott tanulmány automatikusan letöltésre kerül.

« vissza