2022. 12. 01., csütörtök
Elza
Agrometeorológia
növényvédelem
Részletes agrometeorológia
xxx Menü xxx

Cikkek: Élelmiszeripar

Tej és tejtermékek hamisítása

Kategória: Agrárgazdaság, Élelmiszeripar
Szerző: Dr. Csapó János, 2022/04/09

A jó minőségű tej és tejtermék mentes a szennyeződésektől, az antibiotikumoktól, a kelle­metlen szagtól és íztől, a pato­gén mikroorganizmusoktól, szomatikus sejtszáma és össz­csíraszáma alacsony, nem tettek hozzá vizet, nem vettek el belőle zsírt, semmiféle egyéb anyagot nem kevertek hozzá, jó az illata, a tejre jellemző íze van, és összetétele megfelel a normális tej összetételének. Tovább »

Nemzetközileg akkreditált laboratórium

Kategória: Agrárgazdaság, Élelmiszeripar
Szerző: -hgy-, 2022/04/08

A Control Union Hungária Kft. életében fontos a terményellenőrzéseket támogató, akkreditált laboratórium folyamatos fejlesztése.
A független, nemzetközi hálózattal rendelkező ellenőrző cég jelentős szerepet tölt be a közúti, a folyami, mind pedig a vasúton történő export/import szállítások felügyeletében, amit az ellenőrzések során jól képzett és felszerelt minőségellenőr csapattal végez el.  Tovább »

Világszintű hálózat, független áruvizsgálat - Hiteles és független szolgáltatásokat nyújt a Control Union Hungária Kft.

Kategória: Agrárgazdaság, Élelmiszeripar
Szerző: hajtun, 2022/04/07

A holland központú ’Royal Peterson and Control Union Group’ minőségellenőrző és tanúsító szervezet, valamint vizsgáló laboratóriumainak nemzetközi hálózatának szakterülete a független áruvizsgálat, tanúsítás és analitikai szolgáltatás. Tovább »

Az állategészségügy szolgálatában

Kategória: Agrárgazdaság, Élelmiszeripar
Szerző: hgy, 2022/04/06

A PROPHYL Állategészségügyi, Diagnosztikai, Kutató és Szolgáltató Kft. több mint harminc éve szolgálja kiváló állatgyógyászati termékekkel a hazai baromfiágazatot. Tovább »

A biztonságos élelmiszer-ellátás nemzetbiztonsági kérdés

Kategória: Agrárgazdaság, Élelmiszeripar
Szerző: H. Gy., 2022/04/05

A stabilan, biztos lábakon működő élelmiszer-ellátás alapfeltétele a felelős élelmiszer vállalkozás, a támogató funkciót biztosító hatóság és a tudatos vásárlói magatartás megléte.  Tovább »

Vörösborkészítés - A savak

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Hevér László, 2022/02/21

A szőlő szerves savai biztosítják a bor üdeségét és frissességét, de szerepet játszanak az ízérzet kialakításában is. Nem utolsósorban pedig a savak nagymértékben hozzájárulnak a bor stabilitásához és eltarthatóságához. A cukrok bioszintézisével ellentétben a savak elsősorban magukban a fürtökben keletkeznek.  Tovább »

A KAP zöld programja

Kategória: Élelmiszeripar, Európai Unió
Szerző: H. Gy., 2021/12/16

A Magyar Talajvédelmi Baktérium -gyártók és -forgalmazók Szakmai Szövetsége (MTBSzSz) online konferenciát rendezett „Tápanyag-utánpótlási lehetőségek mikrobiológiai termékekkel és azok gazdaságossági előnyei” címmel. A tartalmas előadásokból Dr. Juhász Anikónak, az Agrárminisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkárának az előadását idézzük fel. Tovább »

Borkezelési műveletek – fejtés, derítés, szűrés

Kategória: Agrárgazdaság, Élelmiszeripar
2021/10/20

A kierjedt új bor kezelésének szükségességét a termelési folyamatok felgyorsulása, a borászat technológiai és technikai fejlődése, azaz az iparszerű bortermelés kialakulása, illetve a bor palackozási igényének általánossá válása vonta maga után. E kezelések célja tehát a bor fejlődési folyamatainak felgyorsítása, a végtermék előállítás idejének lerövidítése továbbá a bor stabilitásának, palackállóságának kialakítása és megőrzése. Tovább »

Drasztikusan nőttek a tejtermelés költségei

Kategória: Agrárgazdaság, Élelmiszeripar
Forrás: Agrárium infó, 2021/10/13

A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, illetve a Terméktanács tejtermelői oldala is többször hangsúlyosan jelezte, hogy a tej és tejtermékek piacán a termelést, a hatékony működést, esetenként a fennmaradást veszélyeztető – jelenleg is zajló – folyamatok bontakoztak ki. Hazai viszonylatban a tejtermelők számára mind az erősödő infláció, mind az input költségek – különösen a takarmányozás – drasztikus növekedése naponta jelent igen nehéz kihívást.  Tovább »

Toplistás zöldségek a magyar konyhákban

Kategória: Élelmiszeripar, Növénytermesztés
Forrás: Agrárium információ, 2021/09/18

A paradicsom és a paprika toplistás a magyarok zöldség­fogyasztási ranglistáján a 9 és 12 százalékos részesedésükkel.  Tovább »

2014-2021 © Agrárium7   –   Minden jog fenntartva.

Tanulmány letöltése X

A kiválasztott tanulmány letöltése ingyenes, ám feliratkozáshoz kötött. Kérjük válassza ki az Önnek megfelelő opciót az alábbiak közül.

Tanulmány letöltése » feliratkozás X

« vissza

Tanulmány letöltése » ellenőrzés X

Ehhez az e-mail címhez nem tartozik aktív feliratkozó. Kérjük, ellenőrizze, hogy azt az e-mail címet adta e meg, amivel feliratkozott hozzánk. Amennyiben új e-mail címmel szeretne regisztrálni, kattintson az alsó "vissza" gombra.

A tanulmány letöltése elindult! » letöltés újra

Kérjük, e-mail címe megadásával erősítse meg, hogy Ön már feliratkozott az Agrárium7 hírlevél listájára, ami után a választott tanulmány automatikusan letöltésre kerül.

« vissza