2025. 01. 21., kedd
Ágnes
Agrometeorológia
növényvédelem
Részletes agrometeorológia
xxx Menü xxx

Cikkek: Élelmiszeripar

Kiváló Minőségű Élelmiszerek az ALDI polcain - Az ALDI egyre több, olyan magas minőségű termékkel várja a vásárlókat, amely elnyerte a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyet!

Kategória: Élelmiszeripar
2025/01/20

Hogyan garantálja a KMÉ-védjegy a minőséget a tudatos vásárlók számára?
Több mint egy évszázada Németországban alapították az ALDI-t, amely mára világszerte a minőségi és megfizethető termékeiről ismert üzletlánccá fejlődött. A magyar piacra 2008-ban lépett be, és már több mint 180 üzlettel várja a vásárlóit. Boltjait egy modern logisztikai központból, Biatorbágyról szolgálja ki.   Tovább »

Minőség és innováció a tejiparban - Az Alföldi Tej Kft. termékein a KMÉ-védjegy nemcsak presztízs, hanem garancia is a magas minőségre

Kategória: Élelmiszeripar
2025/01/13

Hogyan helyezi egy magasabb polcra az Alföldi Tej termékeit a KMÉ-védjegy?
Az Alföldi Tej Kft. 2003-as alapítása óta folyamatosan bővítette tevékenységét, és mára a magyar tejipar egyik meghatározó szereplőjévé vált. Kezdetben 23 hajdú-bihari tejtermelővel és évente 85 millió liter tej feldolgozásával indultak, de az azóta eltelt két évtizedben olyan dinamikus növekedést értek el, hogy ma már évi 240 millió liter tej feldolgozását végzik. Az Alföldi Tej ma két üzemmel büszkélkedhet, Székesfehérváron és Debrecenben. A cég működésének sarokköve, hogy a magyar gazdák által termelt, kiváló tejet használja fel termékeiben.   Tovább »

A 2024-es globális gabonatermelés előrejelzése megegyezik a 2023-as termeléssel

Kategória: Agrárgazdaság, Élelmiszeripar, Növénytermesztés
Forrás: fao.org, 2024/12/22

A FAO legfrissebb, a 2024-es globális gabonatermelésére vonatkozó előrejelzését szeptemberben 2,8 millió tonnával csökkentette, most 2851 millió tonnára szabva, ami majdnem megegyezik a 2023-assal. Az új Gabonakínálati és Keresleti Tájékoztató a módosításokat a durva szemek, köztük a kukorica betakarítási várakozásainak csökkenésével magyarázza, elsősorban az Európai Unióban, Mexikóban és Ukrajnában tapasztalható meleg és száraz időjárás miatt. Eközben a FAO megemelte a 2024-es globális búzatermelésre, valamint a rizsre vonatkozó előrejelzését. Tovább »

A Frigo-Hasso Kft. betört a gluténmentes termékek piacára is

Kategória: Agrárgazdaság, Élelmiszeripar
Szerző: H. Gy., 2024/12/21

A Magyarok Kenyere Program keretében a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Magyar Cöliákia Egyesület és az AMUREX GM Hungária Kft. harmadik alkalommal rendezte meg a gluténmentes kenyerek és péksütemények versenyét. A 2022-ben először megrendezett versenyen idén már négy kategóriában pályázhattak a gyártók, akik friss kenyér, tartós kenyér, töltött péksütemény, töltetlen péksütemény kategóriában mérték össze erejüket. A Frigo-Hasso Kft. a töltött péksütemény kategóriában első helyezést ért el a leveles túrós párnácska termékükkel. Simon Tamással, a Frigo-Hasso Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgettünk. Tovább »

Hatalmas az érdeklődés az élelmiszeripar megújítására

Kategória: Agrárgazdaság, Agrártámogatások, Élelmiszeripar
Szerző: B. K., 2024/12/21

Elsöprő érdeklődéssel zárultak az élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztésére kiírt pályázatok. Az agrártárca 150 milliárdos kerettel meghirdetett felhívására több mint 708 milliárd forintnyi igény érkezett be. A nemzeti kormány célja, hogy megújítsa, és hazai kézben tartsa az élelmiszeripart – közölte Nagy István agrárminiszter. Tovább »

Karácsonykor is tudatosan! – Tippek a vitamindús ünnepi menühöz

Kategória: Élelmiszeripar, Növénytermesztés
Forrás: DélKertTÉSZ, 2024/12/17

Lead: A karácsonyi időszakban az ételek kiemelt szerepet kapnak a családi összejöveteleken. Bár a hangsúly sokszor a húsokban gazdag, tradicionális ételeken van, fontos, hogy az ünnepi menüben a zöldségek is méltó helyet kapjanak. A DélKerTÉSZ (Délalföldi Kertészek Szövetkezete) szakértői kreatív ötleteket gyűjtöttek össze, hogyan varázsolhatjuk színesebbé és egészségesebbé az ünnepi asztalt zöldségek segítségével. Tovább »

Idehaza is egyre népszerűbb a halfogyasztás

Kategória: Élelmiszeripar
2024/12/16

Négyen, Dr. Nobilis Márton államtitkár, Dr. Németh István, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) elnöke, Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum (AMC) ügyvezető igazgatója és Dr. Kápolna Beáta, a METRO Magyarország beszerzési igazgatója tájékoztatták a sajtó képviselőit a karácsonyi halkínálatról és a hazai haltermelés eredményeiről, amelynek a METRO Magyarország budaörsi székhelyén a METRO Gasztroakadémia adott otthont. Az esemény kiemelt célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a halfogyasztás jelentőségére és népszerűsítse a kiváló minőségű magyar halakat. Tovább »

Ha ezt választja, malaca lehet! - Elindult a sertéshús fogyasztását ösztönző kampány

Kategória: Élelmiszeripar
Forrás: AMC Sajtó, 2024/12/08

A kiegyensúlyozott táplálkozásban kiemelt helyet foglalnak el a vörös húsok, hiszen számos olyan ásványianyagot tartalmaznak, amelyek más élelmiszerből nehezen lennének felvehetők – erről is szól az „Ünnepeljen malaccal” kampány. Az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum és a Magyar Húsiparosok Szövetsége által megvalósuló fogyasztásösztönző akciót idén is az ünnepi időszakra időzítették. Tovább »

Zöldség-gyümölcs ételmentő csomagokat vizsgált a Szupermenta program

Kategória: Élelmiszeripar
Forrás: NÉBIH , 2024/12/06

Zöldség-gyümölcs ételmentő csomagokat vizsgáltak felmérő jelleggel a Szupermenta program legfrissebb terméktesztjén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. A hatósági felügyelők értékelése alapján a 25 „mentőcsomagból” 7 élelmiszerbiztonsági szempontból a megfelelőség határán mozgott és/vagy nem felelt meg a minőségi minimumkövetelményeknek, emellett a jelöléseknél is tapasztaltak hiányosságokat. Tovább »

Egyre több különleges ízvilágú szaloncukor színesíti a kínálatot

Kategória: Élelmiszeripar, Kamara
Forrás: NAK Sajtó, 2024/12/06

A hagyományos ízesítéstől a különleges gyümölcsök és fűszerek felhasználásával készült szaloncukrokig, idén is rendkívül széles termékpalettából választhatnak a fogyasztók. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Édességgyártók Szövetségének körképe szerint a legújabb trend a csípős és az édes ízek kombinációja, mennyiségben azonban így is a zselés szaloncukorból fogy el a legtöbb. Tovább »

2014-2025 © Agrárium7   –   Minden jog fenntartva.

Tanulmány letöltése X

A kiválasztott tanulmány letöltése ingyenes, ám feliratkozáshoz kötött. Kérjük válassza ki az Önnek megfelelő opciót az alábbiak közül.

Tanulmány letöltése » feliratkozás X

« vissza

Tanulmány letöltése » ellenőrzés X

Ehhez az e-mail címhez nem tartozik aktív feliratkozó. Kérjük, ellenőrizze, hogy azt az e-mail címet adta e meg, amivel feliratkozott hozzánk. Amennyiben új e-mail címmel szeretne regisztrálni, kattintson az alsó "vissza" gombra.

A tanulmány letöltése elindult! » letöltés újra

Kérjük, e-mail címe megadásával erősítse meg, hogy Ön már feliratkozott az Agrárium7 hírlevél listájára, ami után a választott tanulmány automatikusan letöltésre kerül.

« vissza