2023. 11. 30., csütörtök
András, Andor
Agrometeorológia
növényvédelem
Részletes agrometeorológia
xxx Menü xxx

Cikkek: Élelmiszeripar

A gombafogyasztás segíti a D-vitamin-szint növelését!

Kategória: Élelmiszeripar
Forrás: NAK, 2018/05/04

Az éves 1-1,5 kg-os személyenkénti gombafogyasztás duplája lenne az ideális, amihez a hazai csiperke- és laskagomba-termesztés kiváló alapul szolgál. A NAK szerint ez elősegítené a lakosság D-vitamin-szintjének javítását is. Tovább »

A díjnyertes kékfrankos

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: H. Gy., 2018/03/22

A Villányi borvidéken a számos neves borászat közül a Gere Tamás & Zsolt Pincészet is élen jár a kiemelkedő minőségű borok készítésében. Tovább »

Kisüzemi élelmiszer-feldolgozás - Gyümölcsfeldolgozás

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Gajdácsi László Ab REX Kft, Gödöllő, 2018/01/06

Cikksorozatot indítottunk a mezőgazdasági termelők által végzett termékfeldolgozásról. Milyen módszerek és milyen eszközök szükségesek ehhez? Tovább »

Kaló Imre Pincészet

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: H. Gy., 2017/12/17

Kevés olyan emberrel találkoztam, aki olyan hittel, elkötelezettséggel, szeretettel, az anyaföld iránti tisztelettel beszél a szakmájáról, mint Kaló Imre szomolyai borász. Tovább »

Kiváló évjárat kerül a hordókba

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: HGY, 2017/12/16

Milyen évjárat várható idén a borágazatban? Tornai Tamást, a Magyar Szőlő- és Bortermelők Országos Szövetsége (MSZBSZ) volt elnökét, elnökségi tagját, a Somlói Borvidék egyik meghatározó borászát, a Tornai Pincészet tulajdonosát kérdeztük. Tovább »

„Együtt kell élni a gazdálkodás minden mozzanatával”

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: H. Gy., 2017/12/15

Ha Villányban járunk, a Bock Pincészetet mindenképpen meg kell látogatnunk. Itt mindig találkozhatunk olyan újdonságokkal, „borcsodákkal”, amelyek életre szóló
élményt nyújtanak. Tovább »

Mettűl jobb bort iszol attúl lesz jobb véred...

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Szöllősi Pincészet, 2017/12/14

A Neszmélyi borvidéken a szőlőtermesztés történelmi hagyományai a Római birodalom korára vezethetők vissza. Tovább »

Kisüzemi élelmiszer-feldolgozás - Tejfeldolgozás, sajtkészítés

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Gajdácsi László, gépészmérnök, 2017/12/10

Cikksorozatot indítottunk a mezőgazdasági termelők által végzett termékfeldolgozásról. Hogyan működhet a hagyomány a mai modern eszközökkel? Milyen módszerek és milyen eszközök szükségesek? Tovább »

Kisüzemi élelmiszer-feldolgozás

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Gajdácsi László gépészmérnök, 2017/10/19

Cikksorozatot indítunk a mezőgazdasági termelők által végzett termékfeldolgozásról. Miért kényszerülnek rá és miért éri meg? Milyen lehetőségeik vannak? Hogyan működhet a hagyomány a mai modern eszközökkel? Tovább »

Vágóhídi melléktermék-feldolgozót hoz létre a Kométa

Kategória: Élelmiszeripar
Forrás: NAK, 2017/10/10

A Kométa 99' Zrt. új termékek előállításába kezd a vágóhídján keletkező melléktermékek feldolgozásával 2018 végétől, egy több mint 1,3 milliárd forintos beruházás eredményeként. Tovább »

2014-2021 © Agrárium7   –   Minden jog fenntartva.

Tanulmány letöltése X

A kiválasztott tanulmány letöltése ingyenes, ám feliratkozáshoz kötött. Kérjük válassza ki az Önnek megfelelő opciót az alábbiak közül.

Tanulmány letöltése » feliratkozás X

« vissza

Tanulmány letöltése » ellenőrzés X

Ehhez az e-mail címhez nem tartozik aktív feliratkozó. Kérjük, ellenőrizze, hogy azt az e-mail címet adta e meg, amivel feliratkozott hozzánk. Amennyiben új e-mail címmel szeretne regisztrálni, kattintson az alsó "vissza" gombra.

A tanulmány letöltése elindult! » letöltés újra

Kérjük, e-mail címe megadásával erősítse meg, hogy Ön már feliratkozott az Agrárium7 hírlevél listájára, ami után a választott tanulmány automatikusan letöltésre kerül.

« vissza