Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: H.Gy., 2017/06/14
Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter március 27-én – szakmai konferencia keretében – egy új, 5 millió eurós biomassza kazán beruházás alapkövét helyezte el Szabadegyházán, a Hungrana Kft. telephelyén. Reng Zoltán vezérigazgató szerint a cég az európai, és hazai kukoricafeldolgozó iparág meghatározó szereplőjeként, kiemelt figyelmet fordít a fenntartható fejlődésre. Tovább »
Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Hajtun György, 2017/05/25
A magyar élelmiszeripar 2014–2050-ig szóló stratégiája biztató jövőképet vázolt fel. Éder Tamással, az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) elnökével arról beszélgettünk, milyen kitörési pontok határozhatók meg, hogy az ágazat versenyképessége utolérje a vetélytársakét. Tovább »
Kategória: Élelmiszeripar
Forrás: mti, 2017/05/02
Átadták a gyomaendrődi bivalytej-feldolgozó üzemet a Békés megyei Gyomaendrődön szombaton.
A meglévő, de évek óta nem termelő üzemet mintegy 50 millió forintból újították fel, 35 milliót a Földművelésügyi Minisztérium (FM), 4,5 milliót az önkormányzat adott hozzá, de a Bethlen Gábor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és az olasz partnerek is hozzájárultak a beruházáshoz.
Az üzemet olasz technológiával olasz sajtkészítő mesterek vezetik majd, három munkavállalónak és szeptembertől a diákoknak adva munkát, mint duális képzőhely. Tovább »
Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Hajtun György, 2017/04/23
Ritkán hallani a hazai tésztagyártásról, pedig szinte mindenki szereti a tésztát. Káhn Norberttel, a Gyermelyi Zrt. kereskedelmi igazgatójával jártuk körbe a hazai tésztagyártás helyzetének a kérdését. Tovább »
Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: H. Gy., 2017/04/22
A Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) a Földművelésügyi Minisztérium megbízásából három éve indította útjára a Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) védjegyet. A védjegyről Menczel Lászlónéval, a VHT titkárával beszélgettünk. Tovább »
Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Gere Tamás Pincészete és Diófa Panzió, 2017/04/02
A villányi eredetvédelmi rendszer 2006 óta szabályozza a villányi borok forgalomba hozatalát. Tovább »
Kategória: Élelmiszeripar
2017/04/01
A 2016. évi nagy kormányhivatali, háttérintézményi átszervezésben megmaradt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal önállósága, bár bizonyos hatáskörei más hivatalokhoz kerültek. A hivatal céljairól, jövőbeni feladatairól dr. Oravecz Mártont, a NÉBIH elnökét kérdeztük Tovább »
Kategória: Élelmiszeripar
Forrás: mti, 2017/03/21
Az idén 20. évfordulóját ünneplő Magyar Termék Nagydíj pályázatra 46 témakörben, mintegy 100 termék típussal lehet pályázni 2017 május 19-ig - jelentette be Kiss Károlyné, a Magyar Termék Nagydíj Pályázati Iroda ügyvezető igazgatója kedden sajtótájékoztatón Budapesten a kiírók nevében. Tovább »
Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Hajtun György, 2017/03/15
Az utóbbi hónapokban sok cikk jelent meg arról, hogy drágul a kenyér. A kenyérár mindig központi kérdés volt a magyar lakosság körében, pedig a kenyérár a piacgazdaságban közgazdasági kérdés. Ezt erősítette meg Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke is. Tovább »
Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: VB, 2017/03/14
Furmint évének nyilvánította 2017-et a kormányzat azzal a céllal, hogy felhívja a nemzetközi és a hazai piac, illetve a fogyasztók figyelmét az egyik legfontosabb őshonos magyar szőlőfajtára. Tovább »
A kiválasztott tanulmány letöltése ingyenes, ám feliratkozáshoz kötött. Kérjük válassza ki az Önnek megfelelő opciót az alábbiak közül.
Ehhez az e-mail címhez nem tartozik aktív feliratkozó. Kérjük, ellenőrizze, hogy azt az e-mail címet adta e meg, amivel feliratkozott hozzánk. Amennyiben új e-mail címmel szeretne regisztrálni, kattintson az alsó "vissza" gombra.
A tanulmány letöltése elindult! » letöltés újra
Kérjük, e-mail címe megadásával erősítse meg, hogy Ön már feliratkozott az Agrárium7 hírlevél listájára, ami után a választott tanulmány automatikusan letöltésre kerül.
« vissza