Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: SZB, 2016/01/01
A magyar élelmiszeripar hosszú ideje várta a Vidékfejlesztési Program elfogadását, amelyből jelentős támogatási forrásokat várt. Tovább »
Kategória: Élelmiszeripar
Forrás: Magyar Kukorica Klub Top20 Kisparcellás Összehasonlító Fajtakísérletek Eredmények 2014, 2015/11/08
A bemutatott eredmények 14 kísérleti helyen 2014-ben elvetett kisparcellás, négyismétléses, véletlen elrendezésű kísérletből származnak. Mindegyik helyen 20 korai érésű és 7 középérésű hibridkukorica fajtát vetettek el, az éréscsoportoknak megfelelően elkülönített kísérletekben. Tovább »
Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Agrárium-info, 2015/04/28
A tavalyi termesztési időszakban rendkívül komoly gondot okozott, hogy Magyarországon a betakarításhoz és tároláshoz nincs megfelelő nagyságú feldolgozói kapacitás. Tovább »
Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Agrárium-info, 2015/03/18
Elkészült az élelmiszer-ipari fejlesztési stratégia, amelyet várhatóan néhány héten belül megtárgyal a kormány – jelentette be a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára. Tovább »
Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Agrárium-info, 2015/03/10
Már az utca embere számára is nyilvánvaló, hogy az élelmiszer-biztonság ügye a társadalom működésében kiemelkedően fontos szempont. Tovább »
Kategória: Élelmiszeripar
2014/10/20
Az Univer Product Zrt. egy 3,5 milliárd forintos beruházással megháromszorozta eddigi 25 000 tonnás nyersparadicsom-feldolgozó kapacitását, ami egyben a kecskeméti paradicsomfeldolgozó-üzem teljes műszaki, építészeti és energetikai rekonstrukcióját jelentette. Tovább »
Kategória: Élelmiszeripar, Vidékfejlesztés
Szerző: Dr. Gergely Sándor, CsC, c. egyetemi tanár, 2014/09/10
A jövő gazdaságában a természeti és társadalmi erőforrások fenntartható módon való kiaknázza létkérdés. Az ökológiai gazdálkodás kiterjesztése és a bioélelmiszerek fogyasztása ennek alapvető részterülete. Tovább »
Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Virág Tibor, 2014/09/10
Évek óta nehéz helyzetben van a magyarországi húsipar, ezen belül is kifejezetten a sertéságazat. Két irányból is fenyeget a veszély: ha kevés az alapanyag, az import tönkreteheti a hazai cégeket. A megoldás a két éve meghirdetett sertéságazati stratégia megvalósítása lehet. Tovább »
Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Dr. Győri Zoltán egyetemi tanár SZIE RGVI, Dr. Győriné dr. Mile Irma ügyvezető Z-index Kft. , 2014/08/20
A minőségbiztosítás bevezetésében és alkalmazásában hazánk malomüzemei, mint az élelmiszeripar belföldre és külföldre
egyaránt meghatározó mennyiségű terméket előállító egységei élenjártak. Tovább »
Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: v, 2014/08/20
A következő években mintegy 300 milliárd forintot fordít a kormány a magyar élelmiszer-ipar fejlesztésére, amellyel új munkahelyek jönnek létre vidéken. Tovább »
A kiválasztott tanulmány letöltése ingyenes, ám feliratkozáshoz kötött. Kérjük válassza ki az Önnek megfelelő opciót az alábbiak közül.
Ehhez az e-mail címhez nem tartozik aktív feliratkozó. Kérjük, ellenőrizze, hogy azt az e-mail címet adta e meg, amivel feliratkozott hozzánk. Amennyiben új e-mail címmel szeretne regisztrálni, kattintson az alsó "vissza" gombra.
A tanulmány letöltése elindult! » letöltés újra
Kérjük, e-mail címe megadásával erősítse meg, hogy Ön már feliratkozott az Agrárium7 hírlevél listájára, ami után a választott tanulmány automatikusan letöltésre kerül.
« vissza