2024. 10. 04., péntek
Ferenc
Agrometeorológia
növényvédelem
Részletes agrometeorológia
xxx Menü xxx

Cikkek: Élelmiszeripar

A termesztési és kezelési feltételek a konzerv-előállításban

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Sósné dr. Gazdag Mária Élelmiszeripari szakértő, címzetes főiskolai tanár, 2014/04/10

A növényi konzervek élelmiszer-biztonság szempontjából nagyon megbízható termékek, mégis hallhatunk olyan esetekről, hogy káros anyagokat találtak bennük. Melyek azok a veszélyek, amelyek a feldolgozás során nem küszöbölhetőek ki, de a termesztés és a nyersanyag kezelése, tárolása, szállítása során megelőzhetők? Tovább »

Stratégiai ágazat az élelmiszeripar

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Agrárium-összeállítás, 2014/03/10

„A program megvalósulása esetén reálisan várható, hogy a magyar élelmiszerek piaci részesedése 2020-ra ismét eléri a 80%-ot” – ez a kulcsmondata annak a középtávú élelmiszer-ipari fejlesztési stratégiának, amely alapján a remények szerint a következő hétéves ciklusban különböző forrásokból 500 milliárd forint költségvetési támogatás juthat el az ágazatba. Tovább »

Élelmiszer-biztonsági veszélyek a tejtermelésben

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Balogh Miklós agrármérnök, élelmiszerbiztonsági tanácsadó és Dr. Juhász Csaba egyetemi docens, 2014/02/10

A tej a fejés és kezelés során igen könnyen szennyeződik és hűtés nélkül gyorsan megromlik. A tej higiénikus kezelése tehát közegészségügyi érdek. Tovább »

Kettős présben a magyar malmok

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Cser Tibor, 2014/02/10

Nehéz időszakot él a hazai malomipar. A lisztárak a kemény piaci verseny miatt nyomottak, az ágazati cégek száma folyamatosan csökken. S ha ez nem lenne elég, a kereskedés viszonyait még a nagy tételben általános forgalmi adót elcsaló ügyeskedők is rontják. Tovább »

Élelmiszer-előállítás biztonságosan

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Balogh Miklós, élelmiszer-biztonsági tanácsadó és Dr. Juhász Csaba egyetemi docens, Debreceni Egyete, 2014/01/10

Az emberek jogosan várják el, hogy az általuk elfogyasztani kívánt élelmiszer biztonságos és egészséges legyen. Az élelmiszerek okozta megbetegedések és ártalmak a legkellemetlenebbek, rosszabb esetben halálos kimenetelűek is lehetnek. Tovább »

A mi kenyerünk a legfinomabb

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: GyZ, 2014/01/10

Európai Uniós tagságunk tíz éve alatt talán még egyértelműbbé vált a tagországok számára, hogy magyarország valójában gabonaövezet. Megalapozza ezt, hogy kiváló a kontinentális éghajlat, a termőhely és az a hagyományon alapuló szakmai tudás, amellyel a magyar termelők rendelkeznek. Az is nyilvánvaló, hogy mindig van eladó kiváló, javító minőségű étkezési búza magyarországon, mert ebben vagyunk erősek. Tovább »

2014-2024 © Agrárium7   –   Minden jog fenntartva.

Tanulmány letöltése X

A kiválasztott tanulmány letöltése ingyenes, ám feliratkozáshoz kötött. Kérjük válassza ki az Önnek megfelelő opciót az alábbiak közül.

Tanulmány letöltése » feliratkozás X

« vissza

Tanulmány letöltése » ellenőrzés X

Ehhez az e-mail címhez nem tartozik aktív feliratkozó. Kérjük, ellenőrizze, hogy azt az e-mail címet adta e meg, amivel feliratkozott hozzánk. Amennyiben új e-mail címmel szeretne regisztrálni, kattintson az alsó "vissza" gombra.

A tanulmány letöltése elindult! » letöltés újra

Kérjük, e-mail címe megadásával erősítse meg, hogy Ön már feliratkozott az Agrárium7 hírlevél listájára, ami után a választott tanulmány automatikusan letöltésre kerül.

« vissza