2025. 01. 21., kedd
Ágnes
Agrometeorológia
növényvédelem
Részletes agrometeorológia
xxx Menü xxx

Cikkek: Élelmiszeripar

„Az erózió csökkentéséhez sem elég”

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: SZB, 2016/01/01

A magyar élelmiszeripar hosszú ideje várta a Vidékfejlesztési Program elfogadását, amelyből jelentős támogatási forrásokat várt. Tovább »

Termésátlag 14 tonna felett!

Kategória: Élelmiszeripar
Forrás: Magyar Kukorica Klub Top20 Kisparcellás Összehasonlító Fajtakísérletek Eredmények 2014, 2015/11/08

A bemutatott eredmények 14 kísérleti helyen 2014-ben elvetett kisparcellás, négyismétléses, véletlen elrendezésű kísérletből származnak. Mindegyik helyen 20 korai érésű és 7 középérésű hibridkukorica fajtát vetettek el, az éréscsoportoknak megfelelően elkülönített kísérletekben. Tovább »

Sokat hűteni, még többet tárolni

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Agrárium-info, 2015/04/28

A tavalyi termesztési időszakban rendkívül komoly gondot okozott, hogy Magyarországon a betakarításhoz és tároláshoz nincs megfelelő nagyságú feldolgozói kapacitás. Tovább »

Élelmiszeripar: irány felfelé!

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Agrárium-info, 2015/03/18

Elkészült az élelmiszer-ipari fejlesztési stratégia, amelyet várhatóan néhány héten belül megtárgyal a kormány – jelentette be a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára. Tovább »

Élelmiszerbiztonság mindenekelőtt

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Agrárium-info, 2015/03/10

Már az utca embere számára is nyilvánvaló, hogy az élelmiszer-biztonság ügye a társadalom működésében kiemelkedően fontos szempont. Tovább »

Magyar paradicsomra építve

Kategória: Élelmiszeripar
2014/10/20

Az Univer Product Zrt. egy 3,5 milliárd forintos beruházással meg­háromszorozta eddigi 25 000 tonnás nyersparadicsom-feldolgozó kapacitását, ami egyben a kecskeméti paradicsomfeldolgozó-üzem teljes műszaki, építészeti és energetikai rekonstrukcióját jelentette. Tovább »

Bioélelmiszerek előállítása

Kategória: Élelmiszeripar, Vidékfejlesztés
Szerző: Dr. Gergely Sándor, CsC, c. egyetemi tanár, 2014/09/10

A jövő gazdaságában a természeti és társadalmi erőforrások fenntartható módon való kiaknázza létkérdés. Az ökológiai gazdálkodás kiterjesztése és a bioélelmiszerek fogyasztása ennek alapvető részterülete. Tovább »

Kettős présben húsipar

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Virág Tibor, 2014/09/10

Évek óta nehéz helyzetben van a magyarországi húsipar, ezen belül is kifejezetten a sertéságazat. Két irányból is fenyeget a veszély: ha kevés az alapanyag, az import tönkreteheti a hazai cégeket. A megoldás a két éve meghirdetett sertéságazati stratégia megvalósítása lehet. Tovább »

Minőségbiztosítás a malomiparban

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Dr. Győri Zoltán egyetemi tanár SZIE RGVI, Dr. Győriné dr. Mile Irma ügyvezető Z-index Kft. , 2014/08/20

A minőségbiztosítás bevezetésében és alkalmazásában hazánk malomüzemei, mint az élelmiszeripar belföldre és külföldre
egyaránt meghatározó mennyiségű terméket előállító egységei élenjártak. Tovább »

Fejlesztések az élelmiszer- feldolgozásban

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: v, 2014/08/20

A következő években mintegy 300 milliárd forintot fordít a kormány a magyar élelmiszer-ipar fejlesztésére, amellyel új munkahelyek jönnek létre vidéken. Tovább »

2014-2025 © Agrárium7   –   Minden jog fenntartva.

Tanulmány letöltése X

A kiválasztott tanulmány letöltése ingyenes, ám feliratkozáshoz kötött. Kérjük válassza ki az Önnek megfelelő opciót az alábbiak közül.

Tanulmány letöltése » feliratkozás X

« vissza

Tanulmány letöltése » ellenőrzés X

Ehhez az e-mail címhez nem tartozik aktív feliratkozó. Kérjük, ellenőrizze, hogy azt az e-mail címet adta e meg, amivel feliratkozott hozzánk. Amennyiben új e-mail címmel szeretne regisztrálni, kattintson az alsó "vissza" gombra.

A tanulmány letöltése elindult! » letöltés újra

Kérjük, e-mail címe megadásával erősítse meg, hogy Ön már feliratkozott az Agrárium7 hírlevél listájára, ami után a választott tanulmány automatikusan letöltésre kerül.

« vissza