Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Agrárium-info, 2014/08/20
Az előzetes adatok szerint mintegy 4,6 millió tonna kenyérgabona terem meg idén az országban, jól hoz a takarmányárpa is, a kukorica pedig akár rekordhozamokat is produkálhat. Bőven juthat tehát exportra. A nagy kérdés: hogyan mozdulhat meg Magyarországon folyamatosan, pontos ütemezésben több millió tonna áru? Tovább »
Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Dr. Győri Zoltán egyetemi tanár SZIE RGVI, 2014/05/10
A búza minőségének meghatározására különböző módszereket és/vagy ezek együttesét használjuk, mivel a gabonák minőségét nem lehet egyetlen jellemzővel megadni, hiszen nem létezik abszolút minőség. A módszerek alkalmazását elsősorban az itt bemutatott műszerek teszik lehetővé. Tovább »
Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Balogh Miklós, élelmiszer-biztonsági tanácsadó, 2014/05/10
Az utóbbi évek híradásaiban gyakran szerepel bizonytalan eredetű hús hatósági lefoglalása és megsemmisítése. A legtöbb esetben a hiányosságok között a jelölés (feliratozás), a minőségmegőrzési idő feltüntetésének hiánya, tehát a bizonytalan eredet, és gyakran a nem megfelelő érzékszervi tulajdonságok szerepelnek. Tovább »
Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Sósné dr. Gazdag Mária Élelmiszeripari szakértő, címzetes főiskolai tanár, 2014/04/10
A növényi konzervek élelmiszer-biztonság szempontjából nagyon megbízható termékek, mégis hallhatunk olyan esetekről, hogy káros anyagokat találtak bennük. Melyek azok a veszélyek, amelyek a feldolgozás során nem küszöbölhetőek ki, de a termesztés és a nyersanyag kezelése, tárolása, szállítása során megelőzhetők? Tovább »
Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Agrárium-összeállítás, 2014/03/10
„A program megvalósulása esetén reálisan várható, hogy a magyar élelmiszerek piaci részesedése 2020-ra ismét eléri a 80%-ot” – ez a kulcsmondata annak a középtávú élelmiszer-ipari fejlesztési stratégiának, amely alapján a remények szerint a következő hétéves ciklusban különböző forrásokból 500 milliárd forint költségvetési támogatás juthat el az ágazatba. Tovább »
Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Balogh Miklós agrármérnök, élelmiszerbiztonsági tanácsadó és Dr. Juhász Csaba egyetemi docens, 2014/02/10
A tej a fejés és kezelés során igen könnyen szennyeződik és hűtés nélkül gyorsan megromlik. A tej higiénikus kezelése tehát közegészségügyi érdek. Tovább »
Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Cser Tibor, 2014/02/10
Nehéz időszakot él a hazai malomipar. A lisztárak a kemény piaci verseny miatt nyomottak, az ágazati cégek száma folyamatosan csökken. S ha ez nem lenne elég, a kereskedés viszonyait még a nagy tételben általános forgalmi adót elcsaló ügyeskedők is rontják. Tovább »
Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Balogh Miklós, élelmiszer-biztonsági tanácsadó és Dr. Juhász Csaba egyetemi docens, Debreceni Egyete, 2014/01/10
Az emberek jogosan várják el, hogy az általuk elfogyasztani kívánt élelmiszer biztonságos és egészséges legyen. Az élelmiszerek okozta megbetegedések és ártalmak a legkellemetlenebbek, rosszabb esetben halálos kimenetelűek is lehetnek. Tovább »
Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: GyZ, 2014/01/10
Európai Uniós tagságunk tíz éve alatt talán még egyértelműbbé vált a tagországok számára, hogy magyarország valójában gabonaövezet. Megalapozza ezt, hogy kiváló a kontinentális éghajlat, a termőhely és az a hagyományon alapuló szakmai tudás, amellyel a magyar termelők rendelkeznek. Az is nyilvánvaló, hogy mindig van eladó kiváló, javító minőségű étkezési búza magyarországon, mert ebben vagyunk erősek. Tovább »
A kiválasztott tanulmány letöltése ingyenes, ám feliratkozáshoz kötött. Kérjük válassza ki az Önnek megfelelő opciót az alábbiak közül.
Ehhez az e-mail címhez nem tartozik aktív feliratkozó. Kérjük, ellenőrizze, hogy azt az e-mail címet adta e meg, amivel feliratkozott hozzánk. Amennyiben új e-mail címmel szeretne regisztrálni, kattintson az alsó "vissza" gombra.
A tanulmány letöltése elindult! » letöltés újra
Kérjük, e-mail címe megadásával erősítse meg, hogy Ön már feliratkozott az Agrárium7 hírlevél listájára, ami után a választott tanulmány automatikusan letöltésre kerül.
« vissza