2025. 08. 20., szerda
István
Agrometeorológia
növényvédelem
Részletes agrometeorológia
xxx Menü xxx

Cikkek: Élelmiszeripar

Magyar paradicsomra építve

Kategória: Élelmiszeripar
2014/10/20

Az Univer Product Zrt. egy 3,5 milliárd forintos beruházással meg­háromszorozta eddigi 25 000 tonnás nyersparadicsom-feldolgozó kapacitását, ami egyben a kecskeméti paradicsomfeldolgozó-üzem teljes műszaki, építészeti és energetikai rekonstrukcióját jelentette. Tovább »

Bioélelmiszerek előállítása

Kategória: Élelmiszeripar, Vidékfejlesztés
Szerző: Dr. Gergely Sándor, CsC, c. egyetemi tanár, 2014/09/10

A jövő gazdaságában a természeti és társadalmi erőforrások fenntartható módon való kiaknázza létkérdés. Az ökológiai gazdálkodás kiterjesztése és a bioélelmiszerek fogyasztása ennek alapvető részterülete. Tovább »

Kettős présben húsipar

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Virág Tibor, 2014/09/10

Évek óta nehéz helyzetben van a magyarországi húsipar, ezen belül is kifejezetten a sertéságazat. Két irányból is fenyeget a veszély: ha kevés az alapanyag, az import tönkreteheti a hazai cégeket. A megoldás a két éve meghirdetett sertéságazati stratégia megvalósítása lehet. Tovább »

Minőségbiztosítás a malomiparban

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Dr. Győri Zoltán egyetemi tanár SZIE RGVI, Dr. Győriné dr. Mile Irma ügyvezető Z-index Kft. , 2014/08/20

A minőségbiztosítás bevezetésében és alkalmazásában hazánk malomüzemei, mint az élelmiszeripar belföldre és külföldre
egyaránt meghatározó mennyiségű terméket előállító egységei élenjártak. Tovább »

Fejlesztések az élelmiszer- feldolgozásban

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: v, 2014/08/20

A következő években mintegy 300 milliárd forintot fordít a kormány a magyar élelmiszer-ipar fejlesztésére, amellyel új munkahelyek jönnek létre vidéken. Tovább »

Gabona: kulcsszerepben a szállítás

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Agrárium-info, 2014/08/20

Az előzetes adatok szerint mintegy 4,6 millió tonna kenyérgabona terem meg idén az országban, jól hoz a takarmányárpa is, a kukorica pedig akár rekordhozamokat is produkálhat. Bőven juthat tehát exportra. A nagy kérdés: hogyan mozdulhat meg Magyarországon folyamatosan, pontos ütemezésben több millió tonna áru? Tovább »

A búza minőségvizsgálatának műszerei

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Dr. Győri Zoltán egyetemi tanár SZIE RGVI, 2014/05/10

A búza minőségének meghatározására különböző módszereket és/vagy ezek együttesét használjuk, mivel a gabonák minőségét nem lehet egyetlen jellemzővel megadni, hiszen nem létezik abszolút minőség. A módszerek alkalmazását elsősorban az itt bemutatott műszerek teszik lehetővé. Tovább »

Amíg a disznóból rántott szelet lesz…

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Balogh Miklós, élelmiszer-biztonsági tanácsadó, 2014/05/10

Az utóbbi évek híradásaiban gyakran szerepel bizonytalan eredetű hús hatósági lefoglalása és megsemmisítése. A legtöbb esetben a hiányosságok között a jelölés (feliratozás), a minőségmegőrzési idő feltüntetésének hiánya, tehát a bizonytalan eredet, és gyakran a nem megfelelő érzékszervi tulajdonságok szerepelnek. Tovább »

A termesztési és kezelési feltételek a konzerv-előállításban

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Sósné dr. Gazdag Mária Élelmiszeripari szakértő, címzetes főiskolai tanár, 2014/04/10

A növényi konzervek élelmiszer-biztonság szempontjából nagyon megbízható termékek, mégis hallhatunk olyan esetekről, hogy káros anyagokat találtak bennük. Melyek azok a veszélyek, amelyek a feldolgozás során nem küszöbölhetőek ki, de a termesztés és a nyersanyag kezelése, tárolása, szállítása során megelőzhetők? Tovább »

Stratégiai ágazat az élelmiszeripar

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Agrárium-összeállítás, 2014/03/10

„A program megvalósulása esetén reálisan várható, hogy a magyar élelmiszerek piaci részesedése 2020-ra ismét eléri a 80%-ot” – ez a kulcsmondata annak a középtávú élelmiszer-ipari fejlesztési stratégiának, amely alapján a remények szerint a következő hétéves ciklusban különböző forrásokból 500 milliárd forint költségvetési támogatás juthat el az ágazatba. Tovább »

2014-2025 © Agrárium7   –   Minden jog fenntartva.

Tanulmány letöltése X

A kiválasztott tanulmány letöltése ingyenes, ám feliratkozáshoz kötött. Kérjük válassza ki az Önnek megfelelő opciót az alábbiak közül.

Tanulmány letöltése » feliratkozás X

« vissza

Tanulmány letöltése » ellenőrzés X

Ehhez az e-mail címhez nem tartozik aktív feliratkozó. Kérjük, ellenőrizze, hogy azt az e-mail címet adta e meg, amivel feliratkozott hozzánk. Amennyiben új e-mail címmel szeretne regisztrálni, kattintson az alsó "vissza" gombra.

A tanulmány letöltése elindult! » letöltés újra

Kérjük, e-mail címe megadásával erősítse meg, hogy Ön már feliratkozott az Agrárium7 hírlevél listájára, ami után a választott tanulmány automatikusan letöltésre kerül.

« vissza