Forrás: Magyar Bor Akadémia, 2024/06/19
Az Országház Vadásztermében Bock József borász tiszteletére felharsant a Magyar Bor Akadémia szignálja. A villányi szakembert a 2017-ben alapított Életmű Díj átadásán családtagjai, az MBA tagjai, barátai köszöntötték. Tovább »
2024/06/19
Valami baj van a méhekkel? Nincs. Az emberekkel van baj. A méhek csak elszenvedői az emberek által okozott károknak – írja Csonka Imre egyetemi oktató és gyakorló méhész.Fiatal korára emlékezve idézi föl nagybátyja kérdését: „ Mi ez már megint te gyerek?” Kezét széttárva válaszolta, „hát ilyenek”. A méhek vastagon, több rétegben egymásba kapaszkodva próbáltak a lépen maradni. Serkentés nélkül szedték a virágport, kétnaponta tele volt a szedő. Tovább »
Forrás: AMC Sajtó, 2024/06/19
Míg tavaly a vártnál később, idén az időjárási körülmények miatt a szokásosnál korábban indult a meggyszezon. Ennél fogva az Agrármarketing Centrum (AMC) meggyfogyasztást ösztönző kampánya is korábban indul útjára, amelyet az Agrárminisztériummal és a FruitVeB Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanáccsal közösen indítottak el. Tovább »
Szerző: Hajtun György, 2024/05/13
A baromfi ágazatban mindig történnek jó és rossz dolgok egyaránt. A fogyasztóknak sem mindegy, hogy milyen irányt vesz az ágazat, már csak azért sem, mert a baromfihús és a tojás a bolygó lakosságának legfontosabb fehérjeforrása, az egészséges emberi szervezet működéséhez nélkülözhetetlen. Dr. Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács (BTT) elnöke nem csak idehaza, hanem a nemzetközi kapcsolatok révén az Európai Unióban is sokat tesz a magyar baromfiágazat egészének érdekeiért, azok érvényre juttatásáért. Tovább »
Szerző: B. K., 2024/05/09
Fogyasztásnövekedésre és a kormányzati terhek csökkentésére, valamint piacvédő intézkedésekre lenne szükség ahhoz, hogy a húsipar kilábaljon a válságból. A sertéstartásban ugyanakkor már az állomány növekedése is jelzi a javuló helyzetet. Tovább »
Szerző: B. K., 2024/05/08
Idén márciusban már a hatodik alkalommal rendezték meg a Hungexpo területén a SIRHA Budapest nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa-szakkiállítást, amelyen a 30 ezer négyzetméter kiállító-területen 16 ország több mint 300 kiállítója, és a legutóbbi, 2022-es rendezvénynél 10 százalékkal több, közel 26 ezer szakmai látogató vett részt. Tovább »
2024/05/07
A jó minőségű tej és tejtermék mentes a szennyeződésektől, az antibiotikumoktól, a kellemetlen szagtól és íztől, a patogén mikroorganizmusoktól, szomatikus sejtszáma és összcsíraszáma alacsony, nem tettek hozzá vizet, nem vettek el belőle zsírt, semmiféle egyéb anyagot nem kevertek hozzá, jó az illata, a tejre jellemző íze van, és összetétele megfelel a normális tej összetételének. Tovább »
2024/05/06
Jelen korunk egyik legnépszerűbb kulcsszava a fenntarthatóság. Ez nem is véletlen: a szélsőséges időjárási viszonyok közepette lassan mindenki számára egyértelművé válik, hogy jelenlegi életmódunk kényelme egyáltalán nem fenntartható. Az elmúlt fél évszázad tudományos eredményei pedig egyre több és egyértelműbb bizonyítékkal szolgálnak arról, hogy az emberi (főleg ipari) tevékenység közvetlen vagy közvetett hatásait tapasztalhatjuk a saját bőrünkön. Arról megoszlanak a vélemények, hogy a folyamat visszafordítható-e, abban azonban biztosak lehetünk, hogy lassítható. Ennek fényében a politikai szereplők egyre nagyobb nyomást gyakorolnak a globális piaci és ipari szereplőkre, egyelőre felemás sikerrel. Tovább »
Forrás: Agrárium infó, 2024/05/05
A Szupermenta, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) termékteszt programja. Egyediségét egy komplex vizsgálati rendszer adja, amely magába foglalja a Nébih laboratóriumaiban végzett méréseket, a termékek hatósági ellenőrzését, adott esetben érzékszervi bírálatokat, és az ezeket kiegészítő kedveltségi vizsgálatokat is. Fókuszba helyezve az élelmiszer-minőséget. A Szupermenta program terméktesztjén növényi alapú fehérjeporokat és kékfrankos száraz vörösborokat vizsgáltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. Tovább »
Szerző: b. k., 2024/05/04
Négy éve vezették be a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyet, amely jelenleg az élelmiszerpiacon jelenlévő hasonló minőségjelzőkhöz képest szigorúbb feltételrendszert támaszt a védjegyet használni kívánó gyártók termékeivel szemben. Tovább »
A kiválasztott tanulmány letöltése ingyenes, ám feliratkozáshoz kötött. Kérjük válassza ki az Önnek megfelelő opciót az alábbiak közül.
Ehhez az e-mail címhez nem tartozik aktív feliratkozó. Kérjük, ellenőrizze, hogy azt az e-mail címet adta e meg, amivel feliratkozott hozzánk. Amennyiben új e-mail címmel szeretne regisztrálni, kattintson az alsó "vissza" gombra.
A tanulmány letöltése elindult! » letöltés újra
Kérjük, e-mail címe megadásával erősítse meg, hogy Ön már feliratkozott az Agrárium7 hírlevél listájára, ami után a választott tanulmány automatikusan letöltésre kerül.
« vissza