2022. 12. 01., csütörtök
Elza
Agrometeorológia
növényvédelem
Részletes agrometeorológia
xxx Menü xxx

Cikkek: Élelmiszeripar

Tiszta vizet az élelmiszerekbe!

Kategória: Élelmiszeripar
Forrás: Nemzeti Élelmiszerláncbiztonsági Hivatal, 2019/10/19

Ahogy az élő szervezetek tömegének jelentős százaléka víz, ugyanúgy az élelmiszerek is változóan, de nagy mennyiségben tartalmaznak vizet, vagy használunk azt fel az előállításuk során. Milyen élelmiszerbiztonsági előírások érvényesek az élelmiszeripar vízhasználatra? Tovább »

Nem lehet több kettős minőségű élelmiszer!

Kategória: Élelmiszeripar
Forrás: AM Sajtóiroda, 2019/06/01

Több mint két éve került fókuszba a kettős minőségű élelmiszerek ügye, melyben az Agrárminisztérium határozottan kiállt a vásárlók mellett. Tovább »

Eredet- és minőségtanúsítás Tájgazda-módra

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: VB, 2019/05/17

A tudatos fogyasztó azokat a termékeket részesíti előnyben, amelyeknek ismeri a származási helyét, eredetét és összetevőit. A témáról dr. Márai Géza címzetes egyetemi docenssel, a Tájgazda Eredet- és Minőségtanúsítási rendszer egyik megalkotójával beszélgettünk. Tovább »

Ötezer tonna friss gomba

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: H. Gy., 2019/05/16

A Bio-Fungi Kft. az ország legnagyobb gombatermesztő cége. A családi vállalkozást Mutsy Árpád 27 éve alapította, s nemcsak Magyarországon, hanem regionálisan is piacvezető szerepet tölt be. Tovább »

Ökopiaci anomáliák

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: VB, 2019/04/22

Beszélgetés Kanyó Zsolttal, a Biokontroll Hungária Non­profit Kft. fejlesztési részlegvezetőjével. Tovább »

Biogazdálkodás: legalább 10% lenne a cél

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: VB, 2019/04/21

Czeller Gáborral, a Magyar Biokultúra Szövetség (MBSZ) elnökével a hazai ökológiai gazdálkodás helyzetéről, az ágazatot ért támadásokról beszélgettünk. Tovább »

Ökogazdálkodásunk számokban

Kategória: Élelmiszeripar
Forrás: AM, 2019/04/20

A legfrissebb – a 2017-es évre vonatkozó statisztikai – adatok alapján hazánkban csaknem 200 ezer hektáron (3,73%) folyt ellenőrzött ökológiai gazdálkodás. Ennek a területnek a 48 százaléka még átállás alatti terület - tájékoztatta lapunkat az Agrárminisztérium. Tovább »

A biotermékek minősítése

Kategória: Élelmiszeripar
2019/04/19

Ellenőrzés és tanúsítás Tovább »

GMP+ behálózza a világ takarmánybiztonságát

Kategória: Élelmiszeripar
2019/04/18

A GMP+ (Good Manufacturing Practice) egy takarmánybiztonsági rendszer, amelyet 1992-ben fejlesztettek ki Hollandiában az állati megbetegedések és a nemkívánatos anyagok (pl. toxin) többszöri előfordulása miatt. Tovább »

Élelmiszer-biztonság: mindjárt az egészségügy után

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: H. Gy., 2019/04/17

Az elmúlt évben is szinte naponta kaptuk a híreket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) munkatársaitól, hogy hol, milyen anomáliákat tártak fel a hazai lakosság és a fogyasztók érdekében. A hivatal feladatairól Dr. Oravecz Márton, a NÉBIH elnöke készséggel nyilatkozott az Agráriumnak. Tovább »

2014-2021 © Agrárium7   –   Minden jog fenntartva.

Tanulmány letöltése X

A kiválasztott tanulmány letöltése ingyenes, ám feliratkozáshoz kötött. Kérjük válassza ki az Önnek megfelelő opciót az alábbiak közül.

Tanulmány letöltése » feliratkozás X

« vissza

Tanulmány letöltése » ellenőrzés X

Ehhez az e-mail címhez nem tartozik aktív feliratkozó. Kérjük, ellenőrizze, hogy azt az e-mail címet adta e meg, amivel feliratkozott hozzánk. Amennyiben új e-mail címmel szeretne regisztrálni, kattintson az alsó "vissza" gombra.

A tanulmány letöltése elindult! » letöltés újra

Kérjük, e-mail címe megadásával erősítse meg, hogy Ön már feliratkozott az Agrárium7 hírlevél listájára, ami után a választott tanulmány automatikusan letöltésre kerül.

« vissza