2021. 12. 02., csütörtök
Melinda
Agrometeorológia
növényvédelem
Részletes agrometeorológia
xxx Menü xxx

Cikkek: Élelmiszeripar

Komplex tudást átadni

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Hajtun György, 2020/02/02

Amikor leültünk Prof. Dr. Bánáti Diánával, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánjával interjút készíteni, nem tudtuk elkerülni, hogy ne emlegessük fel a múltat, és ne szélesebb kitekintéssel beszélgessünk a kar tevékenységéről, céljairól, feladatairól. Tovább »

Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyrendszer

Kategória: Élelmiszeripar
Forrás: AM Sajtóiroda, 2019/12/25

A magyar kormány évek óta kiemelt figyelmet fordít az élelmiszerek minőségére és biztonságára. 2019-ben létrehoztuk a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyrendszert, mely mögött hatósági tanúsítás áll és minőséget garantál a vásárlóknak – hangsúlyozta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a Siófokon tartott Agrárszektor konferencián. Tovább »

Élelmiszerbiztonsági Világnap

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: B. Gy., 2019/10/20

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) számos – a világ számára fontos – eseményhez csatolt világnapot, nemzetközi akciónapot. Tovább »

Tiszta vizet az élelmiszerekbe!

Kategória: Élelmiszeripar
Forrás: Nemzeti Élelmiszerláncbiztonsági Hivatal, 2019/10/19

Ahogy az élő szervezetek tömegének jelentős százaléka víz, ugyanúgy az élelmiszerek is változóan, de nagy mennyiségben tartalmaznak vizet, vagy használunk azt fel az előállításuk során. Milyen élelmiszerbiztonsági előírások érvényesek az élelmiszeripar vízhasználatra? Tovább »

Nem lehet több kettős minőségű élelmiszer!

Kategória: Élelmiszeripar
Forrás: AM Sajtóiroda, 2019/06/01

Több mint két éve került fókuszba a kettős minőségű élelmiszerek ügye, melyben az Agrárminisztérium határozottan kiállt a vásárlók mellett. Tovább »

Eredet- és minőségtanúsítás Tájgazda-módra

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: VB, 2019/05/17

A tudatos fogyasztó azokat a termékeket részesíti előnyben, amelyeknek ismeri a származási helyét, eredetét és összetevőit. A témáról dr. Márai Géza címzetes egyetemi docenssel, a Tájgazda Eredet- és Minőségtanúsítási rendszer egyik megalkotójával beszélgettünk. Tovább »

Ötezer tonna friss gomba

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: H. Gy., 2019/05/16

A Bio-Fungi Kft. az ország legnagyobb gombatermesztő cége. A családi vállalkozást Mutsy Árpád 27 éve alapította, s nemcsak Magyarországon, hanem regionálisan is piacvezető szerepet tölt be. Tovább »

Ökopiaci anomáliák

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: VB, 2019/04/22

Beszélgetés Kanyó Zsolttal, a Biokontroll Hungária Non­profit Kft. fejlesztési részlegvezetőjével. Tovább »

Biogazdálkodás: legalább 10% lenne a cél

Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: VB, 2019/04/21

Czeller Gáborral, a Magyar Biokultúra Szövetség (MBSZ) elnökével a hazai ökológiai gazdálkodás helyzetéről, az ágazatot ért támadásokról beszélgettünk. Tovább »

Ökogazdálkodásunk számokban

Kategória: Élelmiszeripar
Forrás: AM, 2019/04/20

A legfrissebb – a 2017-es évre vonatkozó statisztikai – adatok alapján hazánkban csaknem 200 ezer hektáron (3,73%) folyt ellenőrzött ökológiai gazdálkodás. Ennek a területnek a 48 százaléka még átállás alatti terület - tájékoztatta lapunkat az Agrárminisztérium. Tovább »

Tanulmány letöltése X

A kiválasztott tanulmány letöltése ingyenes, ám feliratkozáshoz kötött. Kérjük válassza ki az Önnek megfelelő opciót az alábbiak közül.

Tanulmány letöltése » feliratkozás X

« vissza

Tanulmány letöltése » ellenőrzés X

Ehhez az e-mail címhez nem tartozik aktív feliratkozó. Kérjük, ellenőrizze, hogy azt az e-mail címet adta e meg, amivel feliratkozott hozzánk. Amennyiben új e-mail címmel szeretne regisztrálni, kattintson az alsó "vissza" gombra.

A tanulmány letöltése elindult! » letöltés újra

Kérjük, e-mail címe megadásával erősítse meg, hogy Ön már feliratkozott az Agrárium7 hírlevél listájára, ami után a választott tanulmány automatikusan letöltésre kerül.

« vissza