2025. 08. 20., szerda
István
Agrometeorológia
növényvédelem
Részletes agrometeorológia
xxx Menü xxx

Cikkek: Élelmiszeripar

Karácsonykor is tudatosan! – Tippek a vitamindús ünnepi menühöz

Kategória: Élelmiszeripar, Növénytermesztés
Forrás: DélKertTÉSZ, 2024/12/17

Lead: A karácsonyi időszakban az ételek kiemelt szerepet kapnak a családi összejöveteleken. Bár a hangsúly sokszor a húsokban gazdag, tradicionális ételeken van, fontos, hogy az ünnepi menüben a zöldségek is méltó helyet kapjanak. A DélKerTÉSZ (Délalföldi Kertészek Szövetkezete) szakértői kreatív ötleteket gyűjtöttek össze, hogyan varázsolhatjuk színesebbé és egészségesebbé az ünnepi asztalt zöldségek segítségével. Tovább »

Idehaza is egyre népszerűbb a halfogyasztás

Kategória: Élelmiszeripar
2024/12/16

Négyen, Dr. Nobilis Márton államtitkár, Dr. Németh István, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) elnöke, Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum (AMC) ügyvezető igazgatója és Dr. Kápolna Beáta, a METRO Magyarország beszerzési igazgatója tájékoztatták a sajtó képviselőit a karácsonyi halkínálatról és a hazai haltermelés eredményeiről, amelynek a METRO Magyarország budaörsi székhelyén a METRO Gasztroakadémia adott otthont. Az esemény kiemelt célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a halfogyasztás jelentőségére és népszerűsítse a kiváló minőségű magyar halakat. Tovább »

Ha ezt választja, malaca lehet! - Elindult a sertéshús fogyasztását ösztönző kampány

Kategória: Élelmiszeripar
Forrás: AMC Sajtó, 2024/12/08

A kiegyensúlyozott táplálkozásban kiemelt helyet foglalnak el a vörös húsok, hiszen számos olyan ásványianyagot tartalmaznak, amelyek más élelmiszerből nehezen lennének felvehetők – erről is szól az „Ünnepeljen malaccal” kampány. Az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum és a Magyar Húsiparosok Szövetsége által megvalósuló fogyasztásösztönző akciót idén is az ünnepi időszakra időzítették. Tovább »

Zöldség-gyümölcs ételmentő csomagokat vizsgált a Szupermenta program

Kategória: Élelmiszeripar
Forrás: NÉBIH , 2024/12/06

Zöldség-gyümölcs ételmentő csomagokat vizsgáltak felmérő jelleggel a Szupermenta program legfrissebb terméktesztjén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. A hatósági felügyelők értékelése alapján a 25 „mentőcsomagból” 7 élelmiszerbiztonsági szempontból a megfelelőség határán mozgott és/vagy nem felelt meg a minőségi minimumkövetelményeknek, emellett a jelöléseknél is tapasztaltak hiányosságokat. Tovább »

Egyre több különleges ízvilágú szaloncukor színesíti a kínálatot

Kategória: Élelmiszeripar, Kamara
Forrás: NAK Sajtó, 2024/12/06

A hagyományos ízesítéstől a különleges gyümölcsök és fűszerek felhasználásával készült szaloncukrokig, idén is rendkívül széles termékpalettából választhatnak a fogyasztók. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Édességgyártók Szövetségének körképe szerint a legújabb trend a csípős és az édes ízek kombinációja, mennyiségben azonban így is a zselés szaloncukorból fogy el a legtöbb. Tovább »

Egy, két, hárs: Elindulnak a mézes hetek - A hársméz népszerűsítéséért kampányolnak

Kategória: Agrárgazdaság, Élelmiszeripar
Forrás: AMC SAjtó, 2024/11/14

A téli időszak kedvelt immunerősítője, a hársméz áll az idei mézfogyasztást ösztönző kampány fókuszában – hangzott el az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum (AMC) és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) által szervezett sajtótájékoztatón. A következő időszakban az OMME javaslatára a fajtamézek élettani és gyógyhatásaira hívják fel a figyelmet. Míg tavaly a vérnyomáscsökkentő hatásairól nevezetes napraforgóméz megismertetése volt a cél, idén a megfázásos időszak egyik természetes csodaszerét, a hársmézet népszerűsítik. Tovább »

Díjazták az év gluténmentes kenyereit és péksüteményeit

Kategória: Élelmiszeripar
Forrás: NAK Sajtó, 2024/10/17

Harmadik alkalommal rendezte meg a gluténmentes kenyerek és péksütemények versenyét a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Magyar Cöliákia Egyesület és az AMUREX GM Hungária Kft.  A kezdeményezés célja felhívni a figyelmet a lisztérzékenységgel élők, speciális étrendet követők igényeire, továbbá elősegíteni a gluténmentes termékekkel kapcsolatos innovációt.  Tovább »

29. Tojás Világnap: a tojás, a tojástermelők és a tojást fogyasztók közös ünnepe

Kategória: Élelmiszeripar
Forrás: Baromfi Termék Tanács, InnoFood Marketing Kft., 2024/10/16

A magyar Baromfi Termék Tanács (BTT) spanyol és francia testvérszervezeteivel (INPROVO és SNIPO) Európai Uniós támogatást nyert el a tojásfogyasztás promótálására 2023 és 2025 között, amely a 2. évének végén tart. Ez a projekt lehetőséget nyújt arra, hogy megfelelően kommunikálják a fogyasztók felé a tojásfogyasztás fontosságát a fenntartható és kiegyensúlyozott étrendben, valamint tovább javítsanak a tojás fogyasztói megítélésén. Tovább »

A balkáni országokat is meghódították a magyar élelmiszerek - Szeptemberben maximális sebességre kapcsolt a magyar élelmiszerexport fejlesztését szolgáló Hungarian Food Business Program

Kategória: Agrárgazdaság, Élelmiszeripar
Forrás: AMC, 2024/10/01

Négy helyszínből álló, a Balkán-félszigetet megcélzó eseménysorozatot szervezett az Agrármarketing Centrum élelmiszer exportfejlesztési üzletága, a Hungarian Food Business Program. A szeptember 11-én indult és a múlt hét végén zárult üzletember találkozók elsődleges célja, hogy az exportpiacot kereső hazai élelmiszergyártók bemutathassák termékeiket a külföldi disztribútoroknak, és a tárgyalásokból aztán konkrét üzleti megállapodások is születhessenek. Az elmúlt három hétben Szófiában, Belgrádban, Szkopjében és Bukarestben rendezett találkozók jóvoltából a jövőben többek között hazai fagyasztott termékek, kézműves sörök, egészséges édességek, magolajok, üdítők és szörpök is bekerülhetnek a helyi élelmiszerláncok kínálatába. Tovább »

Idén Bock József kapta az MBA Életmű Díját

Kategória: Agrárgazdaság, Élelmiszeripar, Növénytermesztés
Szerző: H. Gy., 2024/09/15

Az Országház Vadásztermében, idén június 18-án köszöntötték Bock József borászt a család-, és az MBA tagjai, nem utolsó sorban barátai, pályatársai abból az alkalomból, hogy a Magyar Bor Akadémia 2017-ben alapított Életmű Díját a villányi szakembernek adták át. A Magyar Bor Akadémia életműdíját eddig Tiffán Ede, Garamvári Vencel, Szepsy István, Kállay Miklós és Módos Péter nyerte el. Tovább »

2014-2025 © Agrárium7   –   Minden jog fenntartva.

Tanulmány letöltése X

A kiválasztott tanulmány letöltése ingyenes, ám feliratkozáshoz kötött. Kérjük válassza ki az Önnek megfelelő opciót az alábbiak közül.

Tanulmány letöltése » feliratkozás X

« vissza

Tanulmány letöltése » ellenőrzés X

Ehhez az e-mail címhez nem tartozik aktív feliratkozó. Kérjük, ellenőrizze, hogy azt az e-mail címet adta e meg, amivel feliratkozott hozzánk. Amennyiben új e-mail címmel szeretne regisztrálni, kattintson az alsó "vissza" gombra.

A tanulmány letöltése elindult! » letöltés újra

Kérjük, e-mail címe megadásával erősítse meg, hogy Ön már feliratkozott az Agrárium7 hírlevél listájára, ami után a választott tanulmány automatikusan letöltésre kerül.

« vissza