Kategória: Agrárgazdaság
2017/12/19
Ingyenesen letölthetők a friss piackutatási adatokAz AgroStratéga 2017-ben már hatodik alkalommal indította útjára azt a kutatást, melynek kérdőíve a mezőgazdasági termelést hivatásszerűen, árutermelés céljából folytató egyéni gazdálkodók és cégvezetők szakmai információszerzési szokásaival, valamint jövőképével kapcsolatos kérdéseket tartalmaz. Az országos felmérés eredményeiről a szaklapok és szakportálok kiadóinak képviselőit is tájékoztatták a piackutatók. Tovább »
Kategória: Állattenyésztés
Szerző: Bessenyei István sertésüzletág-vezető, UBM Csoport, 2017/12/19
Napjaink gyorsan változó piaci környezete nagyfokú rugalmasságot és alkalmazkodóképességet vár el a sertéstartóktól a nyereség maximalizálása érdekében. Pusztán a költségek kiegyensúlyozása már nem elegendő, a teljes termelési folyamat optimalizálására van szükség. Tovább »
Kategória: Állattenyésztés
Szerző: h-n, 2017/12/18
Egyre több élelmiszernek rendeznek világnapot, lásd tej, tojás, amely arra is alkalmat ad, hogy a szakemberek értékeljék az aktuális ágazati helyzetet. A Tojás Világnapján természetesen a hazai tojás- és baromfiágazatot világították át. Tovább »
Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: H. Gy., 2017/12/17
Kevés olyan emberrel találkoztam, aki olyan hittel, elkötelezettséggel, szeretettel, az anyaföld iránti tisztelettel beszél a szakmájáról, mint Kaló Imre szomolyai borász. Tovább »
Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: HGY, 2017/12/16
Milyen évjárat várható idén a borágazatban? Tornai Tamást, a Magyar Szőlő- és Bortermelők Országos Szövetsége (MSZBSZ) volt elnökét, elnökségi tagját, a Somlói Borvidék egyik meghatározó borászát, a Tornai Pincészet tulajdonosát kérdeztük. Tovább »
Kategória: Gépesítés
2017/12/15
A precíziós gazdálkodás gyakorlati tapasztalatain keresztül osztjuk meg az idei év alkalmazott megoldásait, és adunk választ a megtérüléssel kapcsolatos kérdésekre. Ismerje meg Ön is a legnagyobb hazai precíziós szakmai fórum programtervét! Tovább »
Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: H. Gy., 2017/12/15
Ha Villányban járunk, a Bock Pincészetet mindenképpen meg kell látogatnunk. Itt mindig találkozhatunk olyan újdonságokkal, „borcsodákkal”, amelyek életre szóló
élményt nyújtanak. Tovább »
Kategória: Élelmiszeripar
Szerző: Szöllősi Pincészet, 2017/12/14
A Neszmélyi borvidéken a szőlőtermesztés történelmi hagyományai a Római birodalom korára vezethetők vissza. Tovább »
Kategória: Növénytermesztés
Szerző: Dr. Bense László Szent István Egyetem, Gépészmérnöki Kar, 2017/12/13
A járvaszecskázó gépek 50 éves történelmét végignézve megállapíthatjuk, hogy az aprítás technológiája alig változott. A módosításokat tekinthetnénk egyfajta finomhangolásnak is, ha közben a tömegteljesítmény nem növekedett volna 50–70 t/h-ról 150–250 t/h-ra. Tovább »
Kategória: Növénytermesztés
Szerző: Dr. Pepó Péter és Dr. Vad Attila, 2017/12/12
A rendelkezésre álló nagyszámú kukorica hibrid eltérő természetes tápanyag-hasznosító képességgel, valamint trágyareakcióval rendelkezik. Ez indokolja a hibridspecifikus trágyázás alkalmazását. Tovább »
A kiválasztott tanulmány letöltése ingyenes, ám feliratkozáshoz kötött. Kérjük válassza ki az Önnek megfelelő opciót az alábbiak közül.
Ehhez az e-mail címhez nem tartozik aktív feliratkozó. Kérjük, ellenőrizze, hogy azt az e-mail címet adta e meg, amivel feliratkozott hozzánk. Amennyiben új e-mail címmel szeretne regisztrálni, kattintson az alsó "vissza" gombra.
A tanulmány letöltése elindult! » letöltés újra
Kérjük, e-mail címe megadásával erősítse meg, hogy Ön már feliratkozott az Agrárium7 hírlevél listájára, ami után a választott tanulmány automatikusan letöltésre kerül.
« vissza